Fuara her yıl olduğu gibi bu sene de Türk halı üreticileri yoğun ilgi gösteriyor. Fuara Türkiye'den 146 firma katılıyor.

Alanında dünyanın en büyük ihtisas fuarı olan ve Almanya’nın Hannover Şehrinde her yıl düzenlenen DOMOTEX Uluslararası Halı ve Yer Döşemeleri Fuarı bu yıl 16-19 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıllarda Türk firmaları tarafından büyük ilgi gören DOMOTEX Fuarında bu yıl Türkiye’den 146 firma ürünlerini sergileyecek. Fuarda 60’ın üzerinde ülkeden 1441 firma ürünlerini sergileyecek. Türkiye; Hindistan (316), Çin (251) ve Almanya’nın (214) ardından 60 ülke arasında 4. sırada yer alıyor.

DOMOTEX fuarı, her yıl yaklaşık 90’a yakın ülkeden alanında uzman 50 bine yakın insan tarafından ziyaret ediliyor ve bunların çoğunluğunu iş adamları oluşturuyor. Ziyaretçi sayısındaki yabancı oranının yaklaşık %85 civarında olması, bu fuarın uluslararası niteliği konusunda en önemli bir gösterge. Fuara ilgi duyan uzman ziyaretçiler, genellikle toptancılar, iç mimarlık firmaları, otel işletmeleri, mobilya ve ev tekstili firmalarından oluşuyor.

Fuarda bu yıl Türkiye’nin Hereke’den Van’a kadar kültür ve sanatını temsil eden birbirinden güzel el işlemesi halı ve kilimleri, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birliklerince (İTKİB) organize edilen 16 ve 17. Hollerde sergilenecek. İTKİB tarafından hazırlanan Türkiye Milli Standı ise 16. Hol’de yer alacak.

Fuara bireysel olarak katılan ve genelde makine halısı üreten Türk firmaları ise, kendi stantlarında ürünlerini sergileyecekler. Bu firmaların çoğunluğu 2,3,4,5 ve 6. Hollerde yer alacak. Diğer Türk firmaları ise çeşitli yoğunluklarda olmak üzere 7, 8, 9 ve 15. Hollerde bulunacak.

Hannover Ticaret Ataşeliği fuar süresince her gün fuarda bulunulacak, firmalarla tek tek görüşmeler yapacak.