19 Mayıs Üniversitesi Spor Akademisi'nden sınıf arkadaşı, Akdeniz Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (ADDK) İkinci Başkanı Muharrem Koç'un daveti üzerine, kulübün Geyikbayırı Çalbalı Dağı yakınlarındaki kampına katılan Sümer Ezgü, Muharrem Koç'tan temel kaya tırmanışı eğitimi aldı. Çalbalı Dağı eteklerindeki mağaranın yanındaki neredeyse dik kayalıklara tırmanan Sümer Ezgü, Muharrem Koç'un gözetiminde kaya tırmanışlarında kullanılan ip ve diğer ekipmanla mağaranın ön kısmından iniş gerçekleştirdi.

Ezgü, doğa sporlarına her zaman ilgi duyduğunu söyledi. Sümer Ezgü, "Spor Akademisi'nden sınıf arkadaşım Muharrem Koç, kulübün kaya tırmanışı etkinliği için düzenlediği kampa davet edince hemen kabul ettim. Gece kamp yaptığımız bölgede, gündüz de kaya tırmanışı ve ipli iniş gerçekleştirdim. Birçok kişinin korktuğu dik kayalıklara tırmanmak ve iple iniş yapmak çok zevkliydi" dedi.

ADDK İkinci Başkanı Muharrem Koç da kulübün 2 yıl önce kurulmasına rağmen hızla geliştiğini ve önemli etkinliklere imza attığını belirtti. Koç, şunları söyledi:

"Her hafta sonu biri günübirlik yürüyüş (trekking) olmak üzere iki etkinlik gerçekleştiriyoruz. Dağ çıkışları ve kaya tırmanışları da bunlardan biri. Bir önceki hafta, Batı Toroslar'ın en yüksek zirvesi olan 3 bin 71 metre rakımlı Kızlarsivrisi'ne tırmanmıştık. Bu hafta da temel kaya tırmanma eğitimi düzenledik. Kulüp üyeleri ve doğaseverlere kaya tırmanışı eğitimi verdik. Arkadaşım Sümer Ezgü de kaya tırmanışı temel eğitim kampına katıldı ve kaya tırmanışı gerçekleştirdi. Antalyalı doğaseverleri, hangi yaş grubundan olursa olsun, ADDK'nın doğadaki günübirlik yürüyüşlerine, temel dağcılık ve temel kaya tırmanışı eğitimlerine katılmaya davet ediyorum."