Almanya'da yaşayan Türkiye kökenlileri ve Almanları arayarak hediye kazandıklarını söyleyip vergi ve masraflar için para isteyerek dolandırdığı öne sürülen kişilere yönelik operasyonda gözaltına alınanların sayısı 75'e çıktı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin daha önce İstanbul ve İzmir'de 73 kişiyi yakalandığı operasyon kapsamında, 2 şüpheli daha gözaltına alındı. Dosya kapsamında, 97 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

Emniyetteki işlemleri devam eden şüphelilerin, Almanya'da yaşayan bin 150 kişiyi, yaklaşık 8 milyon avro dolandırdıkları iddia edildi. Emniyet yetkilileri, şüphelilerin dolandırdığı öne sürülen 2 Alman vatandaşının da intihar ettiğini kaydetti.

Bu arada, operasyonla ilgili görüntüler basın mensuplarına dağıtıldı.

Almanya'da yaşayan Türkiye kökenli vatandaşları ve Almanları telefonla arayarak, otomobil veya ev kazandıklarını söyledikleri, vergi ve ÖTV gibi masrafların karşılığı olan parayı verdikleri banka hesabına yatırmalarını sağladıkları iddia edilen şüphelilerin yakalanması amacıyla sabah saatlerinde İstanbul ve İzmir'de düzenlenen operasyonlarda, 73 kişi gözaltına alınmıştı.