Türkiye’den yapılan organize dolandırıcılık konusunda 2013 Ekim ayından beri daha yoğun çalıştıklarını belirten daire yetkilileri, Türkiye’den arayarak dolandırıcılık yapanlarla ilgili uyarılarda bulundular.

Özellikle Almanya’da yaşayan yaşlıları kurban seçen dolandırıcılar, genelde Almanya’da doğup büyümüş ve Türkiye’ye dönmüş Almanca’ya hakim uzman elmanlarını kullanıyorlar.  Bu elemanlar Almanya’da kurbanlarına telefon edip genelde yüksek ikramiye kazandıkları yalanını söyleyip, bu ikramiyeyi alabilmeleri için masraf, vergi ve diğer giderler adı altında ödeme yaptırıyorlar. 

Dairenin raporunda, bu yolla Almanya’da 2008 yılından beri yaklaşık bir milyon kişiden yaklaşık 117 Milyon Euro para dolandırıldığı belirtildi ve henüz ortaya çıkmayan veya polise bildirilmeyen zararın ise çok daha yüksek olduğunun sanıldığını vurgulandı.

Alman Federal Kriminal Dairesi bu konuda insanları aydınlatmak için bir broşür, televizyon spotları ve diğer yöntemleri içeren bir  bilgilendirme kampanyası başlattı.

Dairenin açıkladığı diğer rakamlara göre, Almanya’da geçen yıl işlenen 71 bin 663 ekonomik suçun yüzde 92’sinin açıklığa kavuşturulduğu vurgulandı.