Şampiyonada ilk iki sırayı alan sporcular, Avrupa Kadınlar Satranç Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazanacak, ayrıca 22 bin 500 lira para ödülü ve çeşitli hediyeler verilecek..

TÜRKİYE KADINLAR SATRANÇ ŞAMPİYONASI ÇEŞME SHERATON HOTEL'DE START ALDI

2009 yılından bu yana Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası'nın sponsorluğunu üstlenen elektrikli ev aletleri markası Arzum'un adını verdiği ‘Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası' Çeşme’de başladı. Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tülay’ın sembolik açılış hamlesiyle Sheraton Çeşme Hotel’de start alan şampiyona 12 Mart Cumartesi günü düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek. 30 ilden 80 sporcunun katıldığı şampiyonanın en küçük yarışmacısı 2008 Mart ayı doğumlu, 8 yaşındaki Mersinli Beray Karatiken olurken, en yaşlı sporcu ise 45 yaşındaki İzmirli Gamze Çalışkan oldu.



SATRANÇ SPORUNA GÖNÜL VEREN KADINLARI ÇEŞME’DE BİR ARAYA GETİRDİK

TSF Başkanı Gülkız Tülay açılış töreninde yaptığı konuşmada, yine çok önemli bir turnuva ve organizasyonla satranç sporuna gönül veren kadınları Türkiye’nin en görülmeye değer yerlerinden birisi olan Çeşme’de bir araya getirdiklerini belirterek, “Biz Çeşme’ye alıştık, 3 yıldır ‘Çeşme Uluslararası Open Turnuva’yı yapıyoruz. Yine Çeşme’de önemli bir turnuva yapalım dedik ve 2016 Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’nı Çeşme’de gerçekleştiriyoruz. Özellikle bizim gibi organizasyonları yoğun olan federasyonlarda sponsorluklar çok önemlidir. Sponsorumuz Arzum A.Ş.’ye ve Yönetim Kurulu Bakanı Murat Kolbaşı’na çok teşekkür ediyorum. Ayrıca 30 ilden 80 güzide kadın satranç sporcumuzun da, yarınki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü şimdiden kutluyorum, hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.



SATRANÇ SPORU DÜŞÜNCEYE, BEYİN GÜCÜNE DAYALI, DİĞERLERİNDEN AYRI TUTARI
M

İkinci açılış konuşmasını yapan Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran ise ülkemizde 60’a yakın federasyon olduğunu, ama ‘Satranç Federasyonu’nun en fazla düşünceye dayalı, beyin gücünü ortaya koyan sporu temsil ettiğine vurgu yaptı. Erkayıran sözlerine şöyle devam etti:

“Dolayısıyla bizim de düşünen insana ihtiyacımız olduğu bir gerçekse, dünyada düşünen insanların ülkeleri gelişmişse, kalkınmışsa, satrancı desteklemek devlet olarak bizim boynumuzun borcu. Bir de insan profilini göz önüne aldığımızda, satranç oynayan insanların daha bir farklı, daha bir kibar ve nazik olduğunu söylemek istiyorum.”


SPONSOR DESTEĞİYLE DAHA BÜYÜK TURNUVALAR YAPMAK İSTİYORUZ

Organizasyonun Çeşme’de gerçekleştirilmesi için yoğun çaba gösteren TSF Çeşme Temsilcisi, satranç hakemi ve antrenörü Mehmet Sarısaç şampiyonanın başlamasının ardından yaptığı açıklamada, “Daha önceki yıllarda Gaziantep’te yapılan turnuva büyük uğraşlarımız sonucunda Çeşme’ye taşındı. Sheraton Çeşme Genel Müdür Vekili Abdullah Aküzüm’ün büyük katkılarıyla bunu başardık. Bütün maçlar internetten izlenebiliyor. Yapılan bütün hamleler turnuva sayfasında canlı olarak izlenebiliyor. Bu tür turnuvaların Çeşme’de yapılabilmesi için sponsorlara ihtiyaç var. Özellikle daha yüksek katılımlı ve daha büyük turnuvalar için sponsor desteği bekliyoruz. Bu arada Çeşme Belediyesi’nin ve Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’ın destekleri olmasaydı satranç Çeşme’de bu seviyelere gelemezdi. Çeşme Belediyesi’ne, Kaymakam Mustafa Erkayıran’a, Ulusoy Genel Müdürü Can Özgen’e, Çeşme Marina Genel Müdürü Can Akaltan’a, ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel’e, Paparazzi İşletmecisi Bülent Gülcen’e katkıları nedeniyle teşekkür ediyorum. Sponsorluklar arttıkça daha kaliteli turnuvaları da ilçemize taşıyacağız” dedi.


Fulya OMAÇ / Çeşme