Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 19'uncusu düzenlenen Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında, Türkan Şoray'ın filmlerinde kullandığı kostümlerin yer aldığı sergi açıldı. Atatürk Parkı'ndaki 75'inci Yıl Sanat Galerisi'nde 5 gün önce açılan ve ünlü oyuncunun film afişlerinin ve bu filmlerde giydiği kıyafetlerin yer aldığı sergiye sanatçının geleceği haberine alan hayranları sergiye akın edince izdiham yaşandı. Sanatçının gazete ve dergilerde çıkan fotoğraflarıyla sergiye gelen hayranları, kendisine dokunmak, resim çektirmek için birbirleriyle yarıştı. Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın da eşiyle birlikte katıldığı proğramda güvenlik tedbirleri yetersiz kalınca, ayağından da rahatsız olan ünlü sanatçı, zaman zaman ezilme tehlikesi atlattı. Serginin sadece yarısını gezen sanatçı Şoray, sandalyeye çıkarak kısa bir söyleşi yapmak istedi. Ancak izdiham ve ses sisteminin yetersizliğinden dolayı bunu da gerçekleştiremedi.

Sanatçı "Sana kurban oluruz" şeklinde bağıran hayranlarına "Asıl ben size kurban olurum" dedi. Her şeye rağmen hayranlarını üzmemeye gayret eden sanatçı Şoray, hediye edilen yazmayı başına bağlarken gözyaşına boğulan bir minik hayranına da sarılıp öptü.

Türkan Şoray, serginin sadece yarısını gezdikten sonra güçlükle salondan çıktı. Salon dışında da yoğun ilgiden dolayı izdiham yaşandı.

Mehmet KAYMAK/ADANA,



(OA/SS)