Fulya OMAÇ / Çeşme


Türk ve Yunan tekneleri Kuzey Ege’de dostluk adına yelken açtı..

İlk kez düzenlenen ‘Kuzey Ege Kupası / North Aegean Cup’ yarın sona eriyor


2011 yılından itibaren ‘Uluslararası Çeşme Yat Kulübü / International Cesme Yacht Club (ICYC)’ ile çeşitli yat kulüplerinin ortak organizasyonu olarak düzenlenen yat yarışları ile son iki senedir Setur Ayvalık Marina ve Midilli Yat Kulüpleri’nin birlikte düzenlediği geleneksel yat yarışları, bu yıl Kuzey Ege’nin tamamını kapsayan ‘North Aegean Cup’ adı altında gerçekleştiriliyor. Bu büyük organizasyona ilgiyi artırmak için, yarışın startının verileceği Setur Marinas Ayvalık yarışa katılacak tekneleri yarıştan bir hafta öncesinden misafir edeceğini, IC Çeşme Marina ise yarışın sona ereceği marina olarak, yatları yarışın bir hafta sonrasına kadar ücretsiz misafir edeceğini duyurdu.


75 MİLLİK AYVALIK – MİDİLLİ – SAKIZ – ÇEŞME ETABI START ALDI

27 Ekim’e kadar Ayvalık Limanı’nda bir araya gelen ve 27 Ekim’de açılış kokteyline katılan yatlar, 28 Ekim’de yaklaşık 75 mil sürecek yarışın ilk etabı olan Ayvalık - Midilli yarışı ile start aldı.


MİDİLLİ – SAKIZ ETABI FIRTINA NEDENİYLE BİR GÜN GECİKMELİ YAPILDI

Organizasyonunu ICYC ve Ayvalık Setur Marina’nın gerçekleştirdiği yarışlar 29 Ekim’de Midilli-Sakız etabıyla sürecekti ki, fırtına nedeniyle bu etap bugüne yani 30 Ekim’e kaldı. Teknelerin bu akşam üzeri Sakız Adası’na gelmesi planlanırken, Sakız - Çeşme etabı ise yarın yapılacak.


ÖDÜL TÖRENİ İÇ ÇEŞME MARİNA’DA

31 Ekim’de IC Çeşme Marina’da son bulacak yarışmanın Çeşme’deki ödül töreni ise saat 16:00’da yapılacak. IMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi, FS, Marka Anahtarı, Setur Marinas Midilli, Midilli Yat Kulübü, Sakız Yat Kulübü, Sakız Limanı, Ayvalık Belediyesi ve Çeşme Belediyesi’nin de destek verdiği etkinlikte fırtına nedeniyle programın bir gün aksamasına rağmen keyifli yarışlar yapıldı, yarışmacılar gönüllerince eğlendiler.