ÇEŞME - BODRUM ELELE, RUSYA KRİZİNE KARŞI ORTAK DAYANIŞMA

Partner ülkenin Kosova, partner ilin Adana olduğu bu yılki fuarın ilk gününde önemli bir dayanışma örneği sergilendi. Yıllardır aralarında yaşanan rekabet nedeniyle sürekli gündemde olan Türkiye’nin önde gelen turistik beldeleri Çeşme ile Bodrum Travel Turkey İzmir fuarında ortak hareket etme konusunda mesaj verdi.

RUSYA KRİZİ KONUŞULDU

Fuar B Salonu’ndaki Çeşme stantını ziyaret eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Özyurt ve beraberindeki heyet, burada Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel ve Çeşmeli turizmciler tarafından sıcak bir şekilde karşılandı. 30 dakikayı aşan karşılıklı fikir alışverişinin en önemli odak noktası yaşanmakta olan Rusya kriziydi.

DALGIÇ: ‘RUSYA KRİZİ BİZİ ETKİLEMEZ’ DİYEMEYİZ



Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Rusların gelmemesiyle özellikle Antalya’da boş kalacak yatakların başta yerli turistlerle doldurulmaya çalışılacağını belirterek, “Çeşme’nin bu durumdan çok etkileneceğini düşünmüyorum ama hiç etkilenmeyecek de diyemeyiz. Mutlaka etkisi olacaktır. Bu sezon zorlu geçecek. Bu nedenle Çeşme’nin tanıtımına her zamankinden daha fazla destek veriyoruz. İzmir’in ardından İstanbul’daki EMİTT Fuarı’na da Çeşme olarak ağırlık vereceğiz. Turizmcilerimize olan desteğimiz kesintisiz sürecek. Bodrum Belediye Başkanı, dostum Mehmet Kocadon ile zaman zaman bir araya geliyoruz ve bilgi paylaşımında bulunuyoruz. Stantımızı ziyaret ettiler, yine yararlı bir görüşme oldu. Yaşanan krize karşı nasıl ortak hareket edebileceğimizi konuştuk. Kendisine ve ziyaretimize gelen Bodrum heyetine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KOCADON: TATLI REKABETİN BODRUM’A DA ÇEŞME’YE DE KATKISI BÜYÜK

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise Çeşme ile Bodrum arasındaki rekabete değinerek şöyle konuştu:

Rekabet olmazsa gelişme olmaz. Bundan sonra da tatil beldeleri arasındaki rakabet sürecektir. Basına da nihayetinde malzeme lazım. Onlar da yaz aylarında magazin dünyasının ünlülerini konuşturuyor, kimin Bodrum’u, kimin Çeşme’yi tercih ettiğini yazarak aramızdaki rekabeti ön plana çıkarıyorlar. Bu tatlı bir rekabettir, bu durumun hem Bodrum, hem de Çeşme’ye katkısı büyüktür. Ne demişler; ‘Reklam reklamdır, iyisi kötüsü olmaz’. Rusya ile yaşanan krize gelince. Muhittin Başkan’a katılıyorum. Bu durum mutlaka bizleri de etkileyecektir ama hem Bodrum’un, hem de Çeşme’nin kendine has tatilcileri vardır ve kolay kolay alışkanlıklarını değiştirmeyen bu müdavimlerimiz, daha ucuz diye başka yerlere gitmez. Yine de Rusya krizini en hafif bir şekilde atlatabilmek için ortak hareket etmekte yarar var. Önümüzdeki günlerde bu konuda somut adımlar atabiliriz.”

ÖNCEL: BELDE BAŞKANLARININ İŞBİRLİĞİ ÜLKE TURİZMİNE KAZANÇ SAĞLAR

ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel 22 yıldır fuarlara katıldıklarını ama ilk kez Çeşme Belediyesi’nin büyük desteğini aldıklarını belirterek, “Mart ayında İstanbul’da ‘9 Durak 9 Deneyim’ adı altında belediyemizin başlattığı Çeşme tanıtım atağı, bu fuarda verdikleri stant kirası ve katılım desteğiyle sürüyor. Önümüzdeki ay İstanbul EMİTT Fuarı’nda da belediyemizle birlikte Çeşme’yi tanıtacağız. Başkanımıza teşekkür ediyorum. Belediyelerle özel sektör bir araya gelirse daha verimli sonuç alınır. Bir de rekabet halindeki beldelerin yerel yönetimleri birlikte hareket ederse, bundan ülke turizmi kazançlı çıkar. Bodrumlu meslekdaşlarımız ve Belediye Başkanı Mehmet Bey’i stantımızda ağırlamaktan ve işbirliği mesajından mutluluk duydum. Devamının gelmesini diliyorum” dedi.

ÖZYURT: YERELDEKİ DAYANIŞMA BELDELERARASI DAYANIŞMAYLA TAÇLANDIRILMALI

BODER Başkanı Halil Özyurt da, yereldeki dayanışmaya değinerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Bodrum’da yerel yönetim, STK’lar ve özel sektör tam bir birlik içinde. Ticaret Odası başkanı, Belediye başkanımızın kardeşi, Esnaf Odası başkanı, Belediye başkanımızın elinde büyüdü. STK temsilcileri de söz konusu Bodrum olunca tek bir yürek, tek bir bilek oluyor. Başarımızın sırrı burada. Çünkü herkes elini taşın altına koyuyor. Bugün Çeşmeli turizmci dostlarla bir arada olmak ve ortak bir takım girişimlerde bulunma niyetinin gündeme gelmesi son derece sevindirici. Yereldeki dayanışmayı, beldelerarası dayanışma ile taçlandırmak ülke turizmine katkı sağlar. Birlikte hareket edelim, birlikte kazanalım.”

Fulya OMAÇ / Çeşme