Tabzon ve Batum’da çekimleri gerçekleştirilen ve yönetmenliğini Ahmet Sönmez’in yaptığı, başrolünü de Kadir İnanır’ın üstlendiği, 'Elveda Katya' filminin dün akşamki çekimleri Çömlekçi Mahallesi'nde yapıldı. Bu sırada, mahalle sakinleri ile set ekibi arasında tartışma çıktı. Filmde, Kadir İnanır’ın kızı Katya'yı canlandıran Anna Andrusenko'nun gece sokakta yürürken laf atan 3 gencin tacizine uğradığı sahne çekilirken, yöredeki esnaf ile mahalle sakinleri tepki gösterdi. 

Filmde Trabzon’un kötü tanıtıldığını ileri süren mahallede oturanlar, "Burayı insanların sürekli taciz edildiği ve fuhuş yapılan bir yermiş gibi göstermeye çalışıyorsunuz. Gidin buradan” diyerek tepkilerini dile getirdi. Tepki gösterenlerin sayısının yaklaşık 20 kişiyi bulması üzerine polis çağrıldı. Kalabalık polislerin müdahalesi ile yatıştırılmaya çalışılırken, çekimlerin bu şartlarda yapılamayacağına karar veren ekip mahalleden ayrıldı.

Kadir İnanır'ın sahnesinin olmaması nedeniyle çekim anında olay yerinde bulunmadığı belirtildi.

TEPKİLERİ ANLAYIŞLA KARŞILIYORUZ

Yaşananlarla ilgili açıklamada bulunan yönetmen Ahmet Sönmez, filmin konusunun 2000 yılında yaşanan bir hikayeye dayandığını belirterek, "Hikayede kimseyi, hele Trabzon’u hiç suçlamıyoruz. Herkesin bildiği gerçekleri anlatıyoruz. Bize küçük bir tepki oldu ama o da yanlış anlaşılmadandır. Bu sahne ile ilgili bir iki kare çekim yapabildik. Tepkileri anlayışla karşılıyoruz. Trabzon’u kötü göstermek aklımızın uçundan dahi geçmez” dedi.

Kadir İnanır’ın başrolünde oynadığı, Ahmet Sönmez’in yönettiği 'Elveda Katya' filmde Caner Cindoruk, Rüçhan Çalışkur, Belgin Erdoğan, Beliz Aksoy, Anna Andrusenko, Tatsiana Tsivikevich, Yeliz Şar gibi oyuncular rol alıyor. Nalan Merter Savaş'ın senaristliğini üstlendiği filmin senaryo danışmanlığını da Cem Başeskioğlu üslendi. Filmin çekimleri Batum ve Rize'den sonra Trabzon’da yapılacak. Gerçek bir hayat hikayesinden yola çıkarak senaryolaştırılan filmde, yetimhanede büyüyen Katya’nın, babasını bulmak için geldiği Trabzon’da yaşadıkları beyazperdeye taşınacak.