Bir traktör firmasının sponsorluğunda Anadolu turnesine çıkan Sümer Tilmaç ve Ateş Böceği Ercan'ın oluşturdukları 'Tiyatro Bi Heves' adlı grup 'Muhterem Yüzyıl' adlı oyunlarıyla Burdur'un Bucak İlçesi'nde sahneye çıktı. 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinin hicvedildiği oyunda Sümer Tilmaç, Ateş Böceği Ercan (Bostancıoğlu), Yaşar Ayvacı, Esin Gündoğdu, Hande Tilmaç, Keremcan Tilmaç ve Ali Murat Karaaslan rol aldı.

Sümer Tilmaç'ın meddah olarak çıktığı sahnede Ateş Böceği Ercan 'Valide Sultan'ı, Hande Tilmaç 'Hürrem Sultan'ı, Yaşar Ayvacı 'Sümbül Ağa'yı, Keremcan Tilmaç 'Malkoçoğlu'nu, Ali Murat Karaaslan 'Gül Ağa'yı ve Esin Gündoğdu da 'Bülent Ersoy'u canlandırıyor.

Bucak Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan sahnede sergilenen oyunu AK Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Hami Yıldırım ile Bucak Belediye Başkanı AK Parti'li Ramazan Ayaz ve çok sayıda vatandaş izledi.

Oyunun 'Muhterem Yüzyıl' adlı bölümünde jüri üyesini canlandıran Bülent Ersoy karakteriyle 'meddah' Sümer Tilmaç arasındaki ilginç diyalog, izleyenleri kahkahaya boğdu. 'Bülent Ersoy'u canlandıran Esin Gündoğdu'nun 'Salla... salla...' şarkısını söylemesi üzerine Sümer Tilmaç, "Yıllardır sallıyorsunuz bu memleket de yiyor yani, sizin sallamanızı" dedi.

Tilmaç, "Biliyor musunuz, Bülent Hanım'ın önünü kestiler; ama Allah'tan arkası sağlam devam ediyor" diye devam etti.

Bülent Ersoy'u canlandıran Esin Gündoğdu'nun ise "Bu medya var ya bu medya, arkamdan verip veriştiriyor, verip veriştiriyor" demesi gülüşmelere yol açtı.

'Meddah' Sümer Tilmaç daha sonra Bülent Ersoy karakteri Esin Gündoğdu'ya dönerek, "Paraları alıyorsunuz... Bir sahneye çıkıyorsunuz 125 milyar götürüyorsunuz. Biz tiyatrocular emekli olacağız diye yırtınıyoruz, yırtınsak da yetmiyor, götürün bakalım götürün... Bülent Ersoy olmak varmış ya. Bizim de önümüzü kestiler; ama sizin gibi olmadık. Allah'a şükür olmayalım da zaten" diye konuştu.

Yaklaşık iki saat süren oyun sonrası sahneye çıkan Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz, tiyatroculara teşekkür ederek çiçek verdi.