İngiltere’de açık arttırmaya sunulan mektup, Titanic deniz faciasından sağ olarak kurtulan Esther Hart isimli bir kadın ile 7 yaşındaki kızı tarafından yazılmış. ‘Royal Mail Ship (RMS) Titanic’te’ diye başlayan mektup, Esther Hart’ın Londra’da yaşayan annesine yönelik olarak kaleme alınmış.

Mektupta, Titanic ile seyahatin oldukça ‘muhteşem’ olduğu söylenirken, bir çeşit deniz hastalığından da bahsediliyor. Mektup, Esther Hart’ın aynı faciada yaşamını yitiren eşi tarafından kendisine verilen bir mantonun cebinde olduğu için gün yüzüne çıkabilmişti.

Konuyla ilgili bilgi veren Andrev Aldridge, mektubun Titanic’in battığı gün yazılan tek mektup olduğunu ve bu nedenle de değer kazandığını söyledi.

RMS Titanic adlı İngiliz yolcu gemisi üretiminden hemen sonra ilk seferini Southampton’dan ABD’nin New York kentine yapacaktı. Bu seyahatinin beşinci gününde Kanada’nın Newfoundland Adası açıklarında bir buz dağına çarpan Titanic, çarpışmadan bir kaç saat sonra ise batmıştı. Gemide bulunan yolculardan 1500 kadarının yaşamını yitirdiği olayda, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 700 kişi de can botlarla kurtarılmalarına öncelik verildiği için hayatta kalabilmişti.