BU ONUR ÇEŞME’NİN: SHERATON ÇEŞME 15 YAŞINDA

Çeşme turizminin amiral gemisi Sheraton Çeşme 15. hizmet yılını geride bırakarak 16. yıla merhaba dedi. Kış aylarında bile üçte biri kadın olmak üzere toplam 225 personelle hizmet vererek ilçedeki istihdama önemli katkı sağlayan Sheraton Çeşme çalışanları dün akşam (12 Ocak) 15. kez düzenlenen geleneksel personel gecesinde bir araya geldi. Başta, otelin açılışından bu yana 15 yıldır hizmet verenler olmak üzere, 10 yıllık ve 5 yıllık personele de teşekkür plaketinin verildiği gecede, tüm departman yöneticileri çalışanları salon girişinde kapıda karşılayarak tek tek ‘Hoşgeldiniz’ dedi.


SHERATON’UN ÇEŞME’YE GELİŞİ ÖZELLEŞTİRİLEN TURBAN OTEL SAYESİNDE GERÇEKLEŞTİ



Günümüzde Genel Müdür Vekili ve İdari İşler Koordinatörü olarak görev yapan ve ‘15. Yıl Onur Plaketi’ alan Abdullah Aküzüm, özelleştirilmesiyle Sheraton Çeşme’nin doğuşuna vesile olan TURBAN Otel’de 1980 yılında çalışmaya başladığını, 35 yıllık meslek hayatında Çeşme turizminin gelişmesine yakından tanıklık ettiğini belirterek, “İş yerimiz özelleştirilirken bilinçli TURBAN personeli davul-zurna çaldı. Halbuki o yıllarda iş yerin özelleştirince grev yapardın. Devletin kurumları peşkeş çekildiği için biz özelleştirme kararına olumlu baktık. O zaman da çok olumlu tepki aldık. Bundan dolayı gelen özel sektör de bize sahip çıktı. Özelleştirme İdaresin’den TURBAN’ı alan Hidayet Turizm geçmişimize bakarak güzel şeyle gördüler ki, ricacı olarak, ‘Bizi yalnız bırakmayın, bizimle çalışır mısınız’ dediler, biz de memnuniyetle kabul ettik. Herkes bir kez daha bayram etti, çünkü TURBAN’ların içi gerçekten soyulmuştu, hantal bir yapısı vardı. Ardından inşaat aşamasında binayı Dilek Holding satın aldı. Onlar da çalışmaya devam etmemizi istedi. Şunu anladık ki, özel sektör hiçbir zaman iyi elemanı bırakmaz. Bu çok önemlidir. İşte bu yüzden bu akşam burada plaket alan 15, 10 ve 5 yıllık personel sayısının çokluğu, bir işletmede devamlılığın esas olduğunun kanıtıdır. Zaman içinde çok güzel bir aile olduk” diye konuştu.


SHERATON SAYESİNDE DEV HOTEL ZİNCİRLERİ ÇEŞME’YE GELİYOR



Her yönüyle Çeşme Yarımadası’nda turizmin lokomotifi olduklarını, kendilerine gelen turistin güneyde Efes’ten, kuzeyde Bergama’ya kadar geniş bir yelpazede gezdiklerini vurgulayan Aküzüm sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çeşme ve İzmir, Dilek Holding’e çok şey borçlu. Sheraton Çeşme’nin yaptığı uluslararası tanıtımı samimi söylüyorum devlet yapamaz. 59 ülkenin kataloğuna giriyoruz. Dünyada 1600 Sheraton oteller zinciri kataloğunda varız. Bu çok büyük bir tanıtım. Çeşme’nin marka oluşunda da önemli bir paya sahip. Geçen hafta New York Times’ta 52 destinasyon arasından Çeşme’nin 14. seçilmesi çok büyük bir olay, üstelik Türkiye’den tek destinasyon ve ikinci kez listeye girmiş oldu. Dünyada da öyledir. Markaların olduğu bölge çok kıymetli destinasyondur. Ben inanıyorum Sheraton sayesinde bu bölgeye 5-6 tane daha marka gelecek. Çünkü rekabet oluşuyor. Bakıyorlar ki, Sheraton gibi bir dünya markası Çeşme’de 15 yıldır var, ‘biz de orada olmalıyız’ diyorlar. Şimdi Hilton, Four Seasons, Ramada Grubu gelecek, Kempinski bölgeye talip, Divan Grubu ilgileniyor. Bunlar çok önemli şeyler. Güzel şeyler olacak Çeşme’de.”


ONUR PLAKETLERİ VERİLDİ



Gecenin eğlence kısmına geçmeden önce 5 yılını dolduran 27 personele plaketleri Genel Müdür Vekili ve İdari işler Koordinatörü Abdullah Aküzüm tarafından takdim edilirken, Executive Şef Rahmi Yılmaz 10 yılını dolduran 10 personeli, bir hafta önce göreve başlayan yeni Genel Müdür Hakan Oral ise 15 yılını dolduran 15 kişiyi tebrik ederek plaketlerini verdi.


42 PERSONEL ÇİFTE MUTLULUK YAŞADI



Ayrıca gecede yapılan çekilişte 42 personel tablet, bilgisayar, cep telefonu, full HD televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, elektrik süpürgesi, bisiklet, yarım ve çeyrek altın, ütü, çay makinesi, gıda paketi kazanırken, iki kişi Radisson Blu Pera’da, iki kişi de Radisson Blu Şişli’de konaklama hakkı elde etti.

Yapılan ödül töreni ve çekilişin ardından geceye katılan yaklaşık 550 personel ve yakını, gecenin geç saatlerine kadar canlı müzik eşliğinde, bir yılın yorgunluğunu attılar, gönüllerince eğlendiler.


Fulya OMAÇ /Çeşme