Süheyla Kaplan

 

 

Sezen Aksu, Hamburg’da sahnede şarkı aralarında barış konusunda mesajlar verdi.

 

Aksu, ‘’Kardeş türküleri güzel şey. Türküler kardeş, insanlar hıyar. Kardeş Türküleri grubu da gösterişsiz bir biçimde farklı dillerden şarkıları seslendiriyor. Kardeşlik önerisi getirenlere saygı duyulmalı. İnsan karanlık bir varlık. Kötü şeyleri kendine yakıştıramıyor.



Ancak insanoğlu, ölüme, karanlık şeylere karşı mücadele etmeli. Ancak ilahi estetikten geçersek katlanabiliyoruz hayata. Bunu ben demiyorum kitaplar diyor’ dedi.


 

Sezen Aksu, sevilen eseri sözleri Aysel Gürel, müziği Onno Tunç’a ait ‘Ünzile’ şarkısını söyledikten sonra sahnede şunları söyledi:

 
‘SUSUN’



 
‘’Hayat zor. Bu nedenle el vermek lazım. Kardeşlik türküleri beni mahvediyor. Dünyanın en sihirli buluşması kardeşlik türküleri. Bu bir sihirli cümle. Dünya bize çok şey öğretiyor. İnsanoğlu kendisini hep garanti altına almak istiyor. Ben bugüne kadar hep basında İzmirli olarak tanıtıldım. Ancak baba tarafım Laz. Tam tersine  lazın ağ babasıyım. Hepinize tavsiyem, size birisi olumsuz şey söylerse ne kadar yırtının hiçbir şekilde demagoji tuzağına düşmeyin. Aslolan susmaktır. ‘’

 


Aksu, Ahmet Kaya’nın seslendirdiği ‘Ağladıkça’ eserinde duygusal anlar yaşadı.

 

Kardeş Türküleri grubu ise sahnede ‘biji kardeşlik’ diye mesaj vererek ‘ayrımcılık aldı başını gidiyor. Biz sadece türkülerle rehabilite yapıyoruz’ dediler.

 

Sezen Aksu, Kardeş Türkülerle birlikte ud ustası ve bestekar Ara Dinkjian’ın bestelediği Sarışınım, Vazgeçtim gibi şarkıların yanı sıra Kürtçe, Ermenice, Karadeniz ile Trakya bölgesinden seçtiği şarkılarla Alevi deyişlerini de seslendirdi.



Foto: Mustafa Akpolat