Süheyla KAPLAN

Yemek endüstrisinde genç yeteneklerle ilgili sorunların giderilmesi ve onların gün yüzüne çıkmaması için Falstaff PROFI farkındalık yaratarak genç yetenekleri aktif olarak teşvik etme hedefini gütmektedir. 

Falstaff PROFI, sektördeki gelecek neslin bizim için büyük önemini daha da fazla göstermek için geçtiğimiz günlerde, 2020 yılının 5 kategoride en iyi genç yeteneklerini seçti. 

Beş çeşit dalda yapılan yarışmada, sebze mutfağı dalında yarışan Tolga Kaynak birinciliği aldı. 

Dünyanın çeşitli ülkelerinde yapılan yarışmanın Viyana ayağında birinci olan Tolga Kaynak, CHP Avusturya Birliği Kurucu Başkanı Filiz Kaynak’ın 19 yaşındaki oğlu. 

 

Tolga Kaynak, yemek yapma merakının çok küçük yaşlarda başladığını, ailesiyle gittikleri restoranlarda önlerine gelen yemeklerin nasıl yapıldığını merak etmekle, aşçılığa olan merakının gün yüzüne çıktığını söyledi

Kaynak, yemeklerin nasıl yapıldığı merakını, evde annesini yemek yaparken seyretmekle devam ettirdi ve daha sonra internet üzerinden, yemek tarifleri, yemek yapımı gibi videoları izleyip, bu konuda yazılan kitapları okumaya başladığını belirtti. 

19 yaşında olan Tolga Kaynak, üç yıl aşçılık okuluna giderek, mesleğin temel bilgilerini aldığını, şuan ise Viyana’da ‘’Gastgewerbefachschule’’ eğitimine devam ettiğini, yaklaşık üç yıl sonra ise Matura yaparak eğitimini tamamlayacağını söyledi. 

Ünlü aşçılarla çalıştığını söyleyen Kaynak, Almanya’da büyük bir otelin restoranında altı ay çalıştığını, bunun yanında Viyana’nın bir çok meşhur restoranlarında da mesleğini yerine getirdiğini ifade etti. 

Norveç, Kanada, Türkiye ve Asya ülkelerinde çalışmak istediğini belirten Kaynak, dünyanın her yerinde yemek yapmak istediğini, bunu yaparken hem dünyayı, hem de dünya mutfaklarını tanımak istediğini vurguladı.