Yaşamının son yıllarını Bodrum'da geçiren ve 24 Eylül 1996 yılında röportaj için gittiği İzmir TRT stüdyolarında rahatsızlanarak yaşamını yitiren Zeki Müren, Şef Ahmet Sabancı yönetimindeki 21 kişiden oluşan Bodrum Zeki Müren Sanat Derneği Topluluğu'nun söylediği şarkılarla anıldı. Sanat Güneşi'nin 81’inci doğum günü nedeniyle Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programına, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürü Yaşar Yıldız ve yaklaşık 450 sanatsever katıldı. Konser öncesinde, Zeki Müren'in kendi sesinden, radyo yayınlarına başlamasını anlattığı sinevizyon yayınlandı. Sinevizyonda, sanatçının yaşamından kesitlere ve televizyon röportajlarına yer verildi.

Konserde, Bodrum Zeki Müren Sanat Derneği Topluluğu'nun, koro ve solo olarak seslendirdiği, 'Şimdi Uzaklardasın', 'Manolyam', 'Aylardır Gülyüzünü Göremez Oldum Senin', 'Gözlerin Bir İçim Su', 'Zehretme Hayatı Bana', 'Samanyolu' ve 'Kal Bu Gece' gibi şarklara izleyenler de eşlik etti.

Sanat Güneşi'nin radyo programlarında sık sık seslendiği 24 eserin yorumlandığı konser yaklaşık 2 saat sürdü. Konserin sonunda sanatseverler koroyu alkış yağmuruna tuttu.



NK(İÖ/CK)