Fulya Omaç / Çeşme

SADECE ADALARI DEĞİL, TÜM YUNANİSTAN TÜRKİYE'DEN TURİSTİ KEŞFETTİ

Bu yıl Türkiye’den Yunan adalarına giden Türkiye'den turist sayısının 500 bin kişiye ulaşması üzerine Yunanistan anakaradaki turistik bölgeler de Türk turisti kendilerine çekebilmek için tanıtım atağı başlattılar. 4 Aralık’ta sekizinci kez kapılarını açan ‘Travel Turkey İzmir’ turizm fuarına katılan yabancı ülkeler arasında en fazla destinasyonla temsil edilen ülke Yunanistan oldu. Başta Ege Denizi’nin Türk kıyılarına yakınlığıyla oldukça popüler olan Sakız Adası, Midilli Adaları, Sisam Adası’nın yanı sıra kent olarak Selanik kendi standında tanıtım yaparken, irili ufaklı birçok tatil merkezi de Yunanistan genel standında yer aldılar. Bazı destinasyonlar ise birlikte hareket ederek tur operatörleri ile basın mensuplarına özel tanıtım sunumları yaptılar. Bunlardan bir tanesi de Selanik’ten Atina yönüne yaklaşık 200 km mesafede bulunan Magnesia Bölgesi’ydi. Anakaradaki Volos ve Pelion ile birlikte hemen Volos körfezinin ağız kısmında yer alan Skiathos, Skopelos ve Alonnisos adalarının ortak organizasyonuyla fuarın ikinci gününde gerçekleşen etkinlikte bölge ile ilgili bilgiler verildi, yöreye özgü lezzet ikramlarında bulunuldu.

KRUVAZİYERLER VOLOS’A UĞRASIN, İZMİR - SELANİK HAVADAN BAĞLANSIN

Turizm acentesi Les Hirondelles’in Pazarlama Müdürü Dimitris Leventis’in slayt gösterisinin ardından Magnesia Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Thekla Kammenou bölgeyi tanıtan detaylı bir sunum yaptı. Kammenou son iki yılda Türk turistlerin bölgelerine de gelmeye başladığını, Türkiye ile olan turizm iş birliğini artırmak istediklerini söyledi. Şu anda İstanbul’dan kendi araçlarıyla ve otobüs turlarıyla gelen Türk turistleri ağırladıklarını söyleyen Kammenou, “Fuarın ilk günü İTO Başkanı Ekrem Demirtaş’ı makamında ziyaret ettik. Gündemimizde havayolu ulaşımı ve kruvaziyer turizmi vardı. İzmir - Selanik uçak seferlerinin başlamasını istiyoruz. Bölgemize mutlaka katkısı olacaktır. Bir diğer önemli konu ise İzmir’den kalkacak kruvaziyer gemilerinin Volos ve Selanik’e de uğraması. Ayrıca Türk turistler Midilli üzerinden bizim Sky Express Air ile de Volos’a gelebilirler” diye konuştu. 

VOLOS, PELİON VE ÜÇ ADA DAHA SİZİ BEKLİYOR

Magnesia Bölgesi’nin doğal güzellikleri, deniz manzarasına karşı kayak yapma olanağı, büyüleyici dağları ve eşsiz deniziyle, tatil için bitmez tükenmez seçenekler sunduğunu, modern havaalanı ile limana sahip olduğunu vurgulayan Thekla Kammenou sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunların yanı sıra dünyaca bilinen mitolojik destanları ve oldukça zengin yöresel bir tarimiz var. Pelion'da yaşayan mitolojik Sentorlar ve altın post seferiyle bilinen Argonatlar bu bölgenin kültürel geçmişidir. Volos, Pelion ile Skiathos, Skopelos ve Alonnisos adalarına sizi davet ediyoruz. Yöresel mimarisi, mutfağı, kültürel değerleri, arkeoloji ve değişik konulardaki müzeleriyle, çeşitli kültürel etkinliklerine ev sahipliği yapan modern Volos şehir merkezi mutlaka görülmesi gereken bir destinasyondur. Sizleri Magnesia’da ağırlamaktan mutlu olacağız.” 

MİDİLLİ ÜZERİNDEN TÜRKİYE’Yİ VOLOS’LA BİRLEŞTİRELİM

Magnesia Otelciler Birliği Başkanı Zafiris Georgios ise etkinliğin sonunda söz alarak, kendisinin aslen bu bölgeden olmadığını, 10 yıldır Volos’ta yaşadığını, çünkü bölgeyi gördükten sonra hayran kaldığını, geldikleri takdirde Türklerin de kendisine hak vereceğini söyledi. Georgios, “Otelciler Birliği olarak bu organizasyona inandık ve buraya geldik. Bölge otelcilerinden ve belediyeden size davet iye getirdim. Özellikle bölgemiz ve Yunanistan ile Türkiye arasında daha sıkı ilişkiler olması için her türlü girişimde bulunmaya ve fedakarlığı yapmaya hazırız. TÜRSAB, SKY Ekspres ve Türk Hava Yolları ile de temas halindeyiz. Volos kentini Midilli adası üzerinden Türkiye ile birleştirmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda İzmir ve Selanik arasında havayolu bağlantısı kurmaya çalışıyoruz. Bölgemiz Türk acenteciler için de ilginç bir bölge olabilir. Bizimle birlikte değişik paket programlar hazırlayabilirsiniz. Hem denizi, hem de karayı aynı program içinde birleştirebilirsiniz. Biliyoruz ki Türkler alışveriş için kent merkezlerini de çok tercih ediyorlar. Şehirleri de bu programların içine katabiliriz. Aynı zamanda gastronomik açıdan da Türkiye ile Yunanistan arasında çok benzerlikler var. Bu sebeple sizi Volos ve Pelion bölgesine bekliyoruz” dedi.