Rap müzisyeni Ezhel'in bazı dinleyicileri ve takipçileri, sanatçının rap müzisyeni ve müzik prodüktörü Xatar'la çektirdiği fotoğraf nedeniyle sanatçıya tepki gösterdi.

Gelen tepkiler üzerine Twitter ve  Instagram hesabı üzerinden açıklama yapan Ezhel, "Evet Kürtçe konuşuyorum, evet Amedsporu paylaşıyorum. Ben bu ülkeyi asla sevmeyi denemediğiniz bir şekliyle seviyorum. Her şeyiyle" dedi.

Hakan iddialı dönüyor Hakan iddialı dönüyor

Instagram hesabından açıklama yapan sanatçının açıklaması şöyle:

"Arkadaşlar ben insan bloklamaktan bıktım. Çıkın beni takipten. Beni açıklama yapmak zorunda bıraktığınız için de hepinizden ayrıca tiksiniyorum. Sırf Almanya'da herkesin tanıdığı, Mesut Özil'in de, sokakta gören herhangi birinin de direkt fotoğraf çekileceği Xatar'la fotoğrafım var diye bana terörist yakıştırması yapabildiğiniz için sizlerden utanıyorum. Umarım hayatınız boyunca iftiraya, ayrımcılığa ve lince maruz kalırsınız. Kendimi bildim bileli ülkemin kanayan yarası olan terör belası birçok günahsız gibi benim köyümü de vurmuş, köylümü öldürmüş, aileme kurşun sıkmıştır. Yüzüme kazıdığım Ankara'mda canlar almıştır. Bana her terörist dediğinizde etimden et kopuyor adeta. İğreniyorum sizden. Eroin parası mı? Siz belli ki hiç 'Yarınımız Yok' şarkımı dinlememişsiniz. Evet Kürtçe konuşuyorum, evet Amedsporu paylaşıyorum. Ben bu ülkeyi asla sevmeyi denemediğiniz bir şekliyle seviyorum. Her şeyiyle. Size rağmen sizi bile seviyordum belki bir yere kadar. Ama şunu biliyorum, ben ne dersem diyeyim siz işinize geleni yapmaya devam edeceksiniz. İdamımızı, hapıslığımızı, başarısızlığımızı dileyeceksiniz. Hepinize inat Türkçe rap'ı dünyaya göstereceğim. Bu b.k dolu kalbinizle yaşamak zor olsa gerek size kolaylıklar diliyorum."

Ezhel adıyla bilinen rapçi Sercan İpekçioğlu, 2018 yılında "Uyuşturucu kullanımını özendirmek ve kolaylaştırmak" suçundan tutuklandı. Uyuşturucu kullanmaya teşvik etme suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davaya bakan hakim, sanatçının suç işleme kastıyla hareket etmediğine ve söz konusu şarkıların sanat eseri olduğu kanaatine vararak İpekçioğlu'nun beraatine karar verdi.

23 Mayıs 2018'de gözaltına alındığı gün tutukluluğuna karar verilen İpekçioğlu'nun cezaevine gönderildiği tarihten beraatine karar verildiği güne kadar dinleyicileri ve arkadaşlarının sosyal medya üzerinde oluşturduğu 'Freeezhel' kampanyası büyük yankı uyandırmıştı.