Ramazan'ın ayının yaklaşması ile birlikte alışverişveriş merkezlerinde de hazırlıklar sürüyor. Kayseri'de Köşk Mahallesi'de bulunan bir oyuncak firması da 12 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan'a özel ilahi okuyan ve Bismillah diyen kupa bardakları müşterilerinin beğenisine sundu. Mağazanın Satış Sorumlusu Mehmet Akkoyun, kupa bardakların yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Hem yetişkinlere hem de çocuklara özel iki çeşit bardağın yer aldığını ifade eden Akkoyun, şöyle konuştu: ''Üzerinde Bismillah yazan çocuklara özel bardağımızın ilahi özelliği var. Masada duran bardağı örneğin su içmek için kaldırdığımızda bardaktan ilahi sesi geliyor. İlahinin yanısıra Besmele çekiyor. Yeniden masaya bıraktığımızda ise ilahi kesiliyor. Bu kupalar, sesli özellikleri ile sahur ve iftar sofralarında çocukların dikkatini çekerek, onlara bazı dini bilgiler verecek.''

Bardakların bu yıl Ramazan sofralarının vazgeçilmezi haline geleceğini de iddia eden Akkoyun, yetişkinlere özel kupanında Bismillah ve Elhamdülillah sesleri çıkarttığını söyledi. Akkoyun, ''Kupayı kaldırdığımızda Bismillah derken, indirdiğimizde de Elhamdülillah sesi geliyor. Kupa bardakların fiyatı ise 9.90 lira'' dedi.

BİLGE PAD İLE DİN BİLGİSİ

Diğer yandan çocuklara özel mağazada yer alan Bilge Pad'lerinde ilgi gördüğünü ifade eden Satış Sorumlusu Mehmet Akkoyun, 24.90 liradan satışa sunulan ve duaların yanısıra Arapça öğreten elektronik cihaz sayesinde çocukların din konusunda ayrıntılı bilgilere sahip olabileceğini belirtti.



CZ(OE/AAA)