Mustafa Akpolat

Almanya'da bir zamanların tanınan usta müzisyeni Mahmut Akgül'ün oğlu Hamburg doğumlu Poyraz Akgül, (28) 16 yılı aşkın bir süredir müzikle yakından ilgilenerek iç içe yaşar.Eğitiminde de başarılı olan Akgül, aynı zamanda yıllardır profesyonel futbol oynayarak yaşıtları arasında başarılı ve örnek bir profil çizer. 



'Vazgeçtim' adlı yeni çıkan Albümün tanıtım toplantısında konuşan Poyraz şunları söyledi; iki sene önce Babam ve Annemle konuşarak bir albüm çıkarmayı kararlaştırdık. Albüm için üzerinde çalıştığım yaklaşık 30-35 eser vardı. Bu eserlerin hangilerinin albüme gireceğini, müzik konusunda usta olan babam ve şair olan Annemin görüşlerini de alarak çalışmaya başladım. Annem, Türkçeyi doğru kullanmama özel önem verirken, babam da çalışmalarım süresince sürekili yanımda oldu.



Bu ilk Albümün yönetmenliğini babamın üstlenmiş olması bana güç vermesinin yanı sıra, çalışmama ayrı bir manevi güzellik kattı. Müzik altyapısında Alman müzisyenlerle çalışmam ilk başlarda beni biraz zorladı. Özelikle batı müziğine yakın olmasını istediğim albüm çalışmalarım, bu konuda bize bir çok deneyim kazandırmasının yanı sıra, profesyonel bir çalışmaya da vesile oldu'' dedi.



Cem Karaca, Kıraç, Grup 84
gibi grup ve sanatçıları severek dinlediğini, Anadolu Rack, Pop türü müziği sevdiğini belirten Poyraz, Org ve Saz çalmasının yanı sıra bu sıralar özel gitar derslerinede başladığını belirtti.



Albüm'de yer alan 10 şarkıdan 9'unun müzik ve sözlerinin kendisine ve 1 tanesinin ise Muhittin Ünlü'ye ait olduğunu belirten Poyraz, bir tanıtım toplantısınıda İstanbul'da yapmayı planladığını belirtti.

Poyraz Akgül, gelecek yıl yine bu aylarda ikinci bir albüm için şimdiden çalışamlara başladığınıda belirterek, ikinci albümü İstanbul'da çıkarmayı düşündüğünü ifade etti.. Albüme adını verdiği ''Vazgeçtim'' şarkısına klıp çekildiğini ve TV kanallarında yayınlanması için görüşmelerin devam ettiğini belirten Payraz Akgül, Avrupa Menajerlğini Murat Yıldırım'ın üstlendiğini söyledi.


Toplantının sonundan Müzisyen bir babanın oğlu olan Poyraz Akgül, albüm çalışmalarının tüm safalarında yanında olan Babası Mahmut Akgül'e, Annesi Sema Akgül'e ve albümün çıkmasından emeği geçen herkese desteklerinden olayı teşekkür etti.

Yapım ve yönetmenliğini, Mahmut Akgül, Prodüktörlüğünü, Aykut Sel, Albüm ve tanıtım fotoğraflarını, Efe Çetinözman, Grafik tasarımı ise Onur Özdemir'in yaptığı Albüm ile ilgili bilgilere,
www.poyrazakgul.com adresinden ve Sema Uysal : 0176 871 147 26 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.