Yılbaşı gecesi kentte 9000 polis memuru, asker, itfaiye ve yardımcı personel görev yaparken sadece Şanzelize Bulvarı’nda 1700 polis ve 2000 itfaiyeci görev başındaydı. Mechul Asker Anıtı’na metro trenleri, bisikletçiler, Louvre müzesi ve piramitlerin video animasyonları yansıtıldı. 

Paris’te 92 kontrol noktasında alkollü araç kullanım kontrolü yapıldı. Alkol etkisi altında birçok sürücü gözetim altına alındı. Paris yakınlarında bulunan Yvelines Bölgesi’nde 31 araç yılbaşı gecesi zarar gördü.

Bas-Rhin valiliği havai fişek satışını yasaklamış yaklaşık iki ton havai fişek yetkililer tarafından ele geçirilmiş ve el konulmuştu.

90.000 POLİS GÖREV YAPTI

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris'in Sosyalist Belediye Başkanı, Anne Hidalgo ve İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ilkyardım, kurtarma araçlarını ziyaret etti ve bilgi aldı. Joue-les-Tours, Dijon ve Nantes saldırılarından sonra terör saldırısı tehlikesi, olasılığı nedeniyle İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, yılbaşı gecesi Fransa’da 90.000'den fazla polis, asker ve itfaiye görevlisinin ülkedeki güvenliğini sağlamak için seferber olduklarını söyledi. Şanzelize bölgesinde alkollü içeceklerin satışı sabaha kadar yasaklandı ve sıkı güvenlik önlemleri alındı.