Fuara 1560 firma katıldı. 200 metrekarelik alanında Türkiye’den turizm ile ilgili 20 firmanın yanı sıra Bodrum Tanıtma Vakfı, Konya Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası da birer stantla tanıtıma katıldı. 

Türk Hava Yolları 120 metrekarelik alanda tanıtım yaptı. Fuarı 30 binden fazla kişi ziyaret etti.

Paris Kültür ve Turizm Müşaviri Serra Aytun, Türk basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. "Fransa pazarı Türkiye için önemli bir pazar. Bir yıl öncesine kadar Türkiye, 1 milyondan fazla Fransız turist alıyordu. Ülkemizdeki üzücü olaylardan dolayı bu sene verilerimiz biraz farklı. Fransız ziyaretçilerde ilk 6 ayda geçen yıla göre yüzde 37 kadar düşüş var. Fakat tekrar eski durumunu alacağına inanıyoruz. Türkiye gerek ürün kalitesi, kültürel ve tarihi zenginliği, gerekse kaliteli hizmet - ücret dengesiyle Fransızların hep tercih ettiği bir yer. Dolayısı ile ülkemizde diğer pazarların geri dönmeye başladığı gibi Fransa’nın da zaman içinde döneceğine inanıyoruz. Bu nedenle bu fuarlarda olmaya devam ediyoruz. Profesyonellere yönelik çalışmalarımızı artırdık" dedi. 

THY Paris Müdürü Rafet Şişman  " Sektördeki partnerlerimizle bir araya geldik. Fransa’da altı noktaya uçuş gerçekleştiriyoruz. Tüm ofislerimizdeki ekiplerimiz burada tur operatörleri bireysel acentelerle toplantılar gerçekleştiriyor. Fuarda ilk iki gün oldukça yoğun geçmişti. Bugün de gayet iyi gidiyor. Amacımız hem Türkiye’ye olan talebi artırmak, hem de Türkiye dışındaki noktalara satışımızı arttırmak. Yaklaşık 290’nun üzerindeki noktaya uçuş gerçekleştiriyoruz. Hem bu noktalarımızı tanıtıyoruz. Bun noktalara çalışan acentelerle daha fazla işbirliği yapma fırsatlarını kovalıyoruz. Yeni açtığımız ve açacağımız hatlarımızı tanıtma fırsatı buluyoruz." Dedi.

THY standında Marsilya Müdürü Erhan İpek, Nice Müdürü Ensar Karabulut Toulouse Müdürü Enis Emrah Tekin,ekipleri ile katıldı. Tanıtım yaptı. 

Atlas Global Yönetim Satış Pazarlama Başkanı Tuna Tunca ”2017 ‘de uçuş ağımızı geliştirecek yeni ağlar açacağız. Fransa’da da ilave frekanslar ve ilave şehirlere uçma gibi planımız var. Yakın gelecekte bunun müjdesini veririz. 

Atlas Global Paris Temsilcisi Ahmet Oğraş  "Fransa’da uçuşlarımıza geçen sene 11 Temmuzda başladık. Fransa bu arada terörle tanıştı. Bu yönüyle Fransa, Türkleri daha iyi anladı. Türkler de Fransızları daha iyi anladı. Onun için iki toplumun birbirinden hiç kopmaması gerekiyor. Ne Türklerin Fransa’ya gelmesine ne de Fransızların Türkiye’ye gelmesine bir engel var. Öncesinde biz bunu anlatamıyorduk Fransızlara ama şimdi kendileri de mağdur olduğu için aynı zamanda turizm sanayi de var burada. Hayat devam ediyor. Bu çok önemi bunu anlıyorlar yavaş yavaş." ifadelerini kullandı.