Metin ES / DUİSBURG

Almanya'nın Duisburg kentindeki Averdunk Center'de pandemiden ötürü kapalı olan Güzellik ve Kozmetik Akademisi (Beauty Akademy), yeniden açıldı. Doçent ve öğrencilerle Akademi'nin açılışında bir konuşma yapan Beauty Akademi'nin yöneticisi Güler Parmak Caner, “Meslek altın bileziktir. Bu bilinçle öğrenci yetiştiriyor ve hayata kazandırıyoruz. Günümüzün ve geleceğin en güzel mesleği olan güzellik ve kozmetik mesleğiyle meslek edindirmeye devam ediyoruz” dedi.

MESLEK EDİNDİRMEYE DEVAM EDİYORUZ

Avrupa'da ilk kez devlet destekli olarak hizmet veren ve yüzlerce öğrenciye meslek eğitimi veren Beauty Akademi'nin yöneticisi Güler Parmak Caner,

“Korana'dan ötürü akademimiz yaklaşık 8 aydan beri kapalı kaldı. Sağlık bakanlığının pandemi önlemleri çerçevesinde bugün yeniden akademimizi açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Umut ediyoruz ki, hayatımızı adeta felç eden, hayatı durduran, insanların yaşamına mal olan pandemi sona erer. Son bir buçuk yılda her alanda büyüyen kriz en çok kadınları ve çocukları olmuszu etkiledi. Bende bir anne olarak işsiz kadınlara meslek kazandırmak onlara destek vermek için “Meslek Edindirme” kampanyası başlatmıştım. Ancak, pandemiden ötürü akademimiz kapanınca hayata geçiremedik. Genç kadınların, işsizlerin yararlanmasını arzu ettiğim “Meslek Edindirme” kampanyasını devam ettirme kararı aldık” şeklinde bilgi verdi.

Göz altı morlukları neden olur? Çözümü nedir? Göz altı morlukları neden olur? Çözümü nedir?

İŞSİZLERE ÜCRETSİZ MESLEK

Akademinin açılış toplantısında Proje Yöneticisi Dieter Hicke, Doçentler Yusuf Caner, Vural Parmak, Fatma Taşçı, Manh Dung Nguyen, Lai Huynh ve Gülden Arı ile birlikte yeni dönem çalışma planlarını ve meslek edindirme kampanyası hakkında bilgi veren güzellik uzmanı ve eğitmeni Güler Parmak Caner, işsiz kadınları ücretsiz eğitim verdiklerini belirterek şunları söyledi:

“Duisburg ve çevresinde büyük bir işsizlik sorunu var. Ve bu sorun kadınları daha çok mağdur ediyor. Pandeminin yayılmasından sonra işsizlik arttı. Ruhr havzasındaki işsizlik oranı çok yükseldi. 'Neler yapabiliriz' diye düşündük ve meslek edindirmek için bir kampanya başlatmaya karar verdik. Özellikle işsiz olanlar hemen alabilir, onlara meslek kazandırabiliriz. Beauty Akademimizde eğitim alan kadınların büyük bir kısmı iş bulmuş ya da kendi iş yerlerini açmıştır. Bir kadın olarak bundan gurur duyuyorum. Kadın işsizlere bu zorlu süreçte meslek kazandırarak destek verebilirim. İşsiz olan kadınlar İş Dairesi (Job Center) ile yaptığımız kooperasyonla hiçbir ücret ödemeden akademimizde mesleğe başlayabilirler.

HEMEN BAŞVURUN

Güzellik uzmanlığı, kalıcı makyaj uzmanlığı, pediküristlik, kozmetik ürün satıcılığı, makyaj uzmanlığı, epilasyon uzmanlığı, medikal ayak bakımı, protes tırnak, protes kiprik, plansma-pen, iğnesiz dolgu(hyaluron), visagist, hair & make up artist, micro anicro dermabrasion, micro nedling gibi alanlarda kurslarımız bulunmaktadır. Bugüne kadar bizden sertifika alan öğrencilerimizin çoğu kendi işlerini kurdular, ya da işyeri buldular. Bu alanda da kendilerine yardımcı oluyoruz. Kampanyamızdan yararlanmak için hemen başvurun”