ALMANYA'NIN Hamburg kentinde yaşayan yönetmen Özgür Yıldırım'ın (38) yeni filmi "Nur Gott kann mich richten"in (Beni Sadece Tanrı Yargılayabilir) galası, sürmekte olan Hamburg Film Festivali çerçevesinde bugün (Cumartesi) saat 22.00'de Dammtor Cinemaxx 1'de yapılacak.

Sinema dünyasına adını 2008'de çektiği, büyük ilgi uyandıran Chiko filmiyle duyuran ve ardından çektiği Blutzbrüdaz (Kan Kardeşler) ve Alman televizyonun kült polisiye dizisi Tatort (Olay Yeri) bölümleriyle ünlenerek gangster filmlerinin aranan yönetmeni konumuna gelen Özgür Yıldırım'ın yeni filmi de dram, heyecan ve aksiyon dolu.

Moritz Bleibtreu başrolde

Alman film dünyasının ünlü aktörü Moritz Bleibtreu'un başrolde oynadığı filmde, diğer rolleri de Kida Khodr Ramadan, Edin Hasanovic, Alexandra Maria Lara, Birgit Minichmayr, Tim Wilde Franziska Wulf ve Peter Simonischek gibi usta isimler paylaşıyor.

Çekimleri Hamburg ve Frankfurt'ta yapılan filmin prodüktörlüğü Paloma Film, Constantin Film, Özgür Yıldırım, Moritz Bleibtreu, Christian Becker ve Emek Kavukçuoğlu ortaklığında gerçekleşti.

Filmin öyküsü

Ricky (Moritz Bleibtreu) kardeşi ve arkadaşının giriştiği başarısız bir soygun sonrası onları kurtarmak için suçu üstlenip dört yıl hapis yatar. Cezaevinden çıktıktan sonra, eski çevresinin ısrarıyla, sözde hepsinin hayatlarını kurtaracak soygun planlarına dahil olur. Bir kadın polis planları altüst ettiği gibi, soygun çetesi üyelerinin sokağın katı ve acımasız kurallarıyla yüzleşmelerine neden olur. Özgür Yıldırım filminde, dünya içinde bir ayrı dünyayı yaşayanların bakış açısından, seyircileri ürperten sahnelerden kaçınmayan kendine has üslubuyla, arkadaşlık; güven gibi toplumsal değerleri sorguluyor.

Bugün (7.10., Cumartesi) Dammtor CinemaxX1'de galası yapılacak film için biletlerin www.filmfesthamburg.de temin edilebileceği belirtildi.

Film Almanya genelinde 25 Ocak 2018'de vizyona girecek.