En İyi Kadın Oyuncu Ödülü "The Eyes of Tammy Faye" filmindeki rolüyle Jessica Chastain'in oldu

Will Smith'in ilk Oscar Ödülünü almasından önce komedyen Chris Rock'a sahnede vurması da gecenin en akılda kalan olayı oldu.

ÖNCE TOKAT ATTI DAHA SONRA ÖZÜR DİLEDİ

Rock, Smith'in saçkıran hastalığı geçiren eşi Jada Pinkett Smith'in saçıyla ilgili şaka yapınca, Smith sahneye doğru yürüdü ve Rock'a tokat attı. Başta önceden yazılmış bir parodi gibi görünen olayın hemen ardından Smith'in "Karımın adını lanet ağzına alma" diye bağırmasıyla ortam gerildi.

Smith daha sonra ödül konuşmasında olay nedeniyle özür diledi.

EN İYİ YÖNETMEN ÖDÜLÜ CAMPİON'A VERİLDİ

En İyi Yönetmen Ödülü The Power of the Dog'ın yönetmeni Jane Campion'a verildi. Yeni Zelandalı Yönetmen, Kathryn Bigelow ve Chloe Zhao'dan sonra bu ödülü alan üçüncü kadın oldu.

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre, ABD'li aktör Troy Kotsur, Coda filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü alan ilk işitme engelli aktör oldu.

Ariana DeBose, Steven Spielberg'ün klasik müzikal "West Side Story - Batı Yakası'nın Hikayesi" filmindeki performansıyla En iyi Yardımcı Kadın oyuncu ödülünü aldı.

Sir Kenneth Branagh otobiyografik hikayesi, "Belfast" ile En iyi Orijinal Senaryo ödülünü alırken, "Coda" da En İyi Uyarlama Senaryo dalında Oscar ödülüne layık görüldü.

Japon Filmi "Drive My Car" da En İyi Uluslararası Film Ödülünü aldı. En iyi Animasyon Ödülü "Encanto"nun olurken, "Dune" beklendiği gibi En İyi Görsel Efekt dalında ödül aldı. Dune ayrıca En İyi Müzik, Sinematografi, Ses, Montaj ve Prodüksiyon Tasarımı dalları da dahil, şu ana dek toplamda 6 ödüle layık görüldü.

Hakan iddialı dönüyor Hakan iddialı dönüyor

En Orijinal Müzik Ödülü Billie Eilish ve erkek kardeşi Finneas O'Connell'a James Bond filmi No Time To Die için verilirken, En iyi Belgesel Ödülü de "Summer of Soul"un oldu.