Malatyalı 48 yaşındaki  Gülbahar K.’nın öz oğlu Nurhak K. Tarafından boynu kesilerek öldürülmesi Nürnberg'deki tanıdıklarını yasa boğdu. Ailenin cinayet öncesinde oğullarını defalarca polise şikayet ettiği öğrenildi. Ailenin iddiasına göre, polis bu konuda hiçbir önlem almadı.

SALONDA TELEVİZYON İZLERKEN ANNESİNİ ÖLDÜRDÜ

Aile yakınlarının anlattığına göre, baba Tahsin K. gece yarısı odasına çekildi ve uyumaya başladı. Anne Gülbahar ile oğlu Nurhak K. Televizyon izlemek için salonda kaldılar. Saat 01.00 sularında baba Tahsin K. eşinin ‘Tahsin‚ diye bağırdığını duydu ve içeri girdiğinde oğlunun annesini bıçakladığını gördü. Daha önce boynu kesilen kadın hareketsiz yatarken, baba Tahsin K. oğlunun elinden bıçağı aldı. Cinayet zanlısı Nurhak K. hemen evden çıkarak kayıplara karıştı. Baba Tahsin K. ise komşularından yardım istedi. Polis olaya el koyarken, zanlı Nurhak K. Nürnberg yakınlarındaki bir köyde arkadaşının evinde yakalandı.

EVSİZLER YURDUNDA KALIYORDU

Katil zanlısı Nurhak K’nın evsizler yurdunda kaldığı ve arada bir ailesinin yanına geldiği, ailenin ise gece yatarken odalarını tedbir amaçlı kilitlediği  belirlendi.

EV MÜHÜRLENDİ

Cinayetten sonra soruşturma kapsamında ev mühürlendi. Acılı ailenin arkadaşları ve dostları,  aile yakınlarına başsağlığı diledi. Gülbahar K.‘nın ağabeyi İsmet İnal polisleri kast ederek:  „Önceden tedbir alsalardı kardeşim şimdi yaşıyor olacaktı“ dedi. Gülbahar K.‘nın Türkiye’de mi yoksa Almanya’da mı toprağa verileceği ailenin fertlerinin vereceği karardan sonra belli olacak.