İzmir’de özel bir hastanede tedavisi süren ünlü halk ozanı Neşet Ertaş’ın durumu ciddiyetini korurken, yoğun bakıma alınan sanatçı solunum desteğiyle hayata tutunuyor. Ertaş’la ilgili açıklamayı tedavi gördüğü özel hastanenin Başhekim Yardımcısı Dr. Orhan Satılmaz yaptı. Hastanede bir basın toplantısı düzenleyen Dr. Satılmaz, Ertaş’ın ailesinin de iznini alarak yaptığı açıklamada usta sanatçının kamuoyu tarafından merak edildiğini, bilgi vermenin de görevleri olduğunu kaydetti. Dr. Satılmaz, "Kendisi yaklaşık 15 gündür hastanemizde tedavi görmekte. Primer hastalığının ikincil şikayetlerini tedavi etmek adına hastanemizde yatmakta idi. Dün yoğun bakıma alındı. Durumu ciddiyetini korumakta" diye konuştu.

Dr. Orhan Satılmaz, dünyada ve Avrupa’da ne yapılırsa Ertaş’a da modern tedavi yöntemlerinin uygulandığını dile getirdi. Dr. Satılmaz, "Sevenlerinin içi bu anlamda rahat olsun. Biz rahat ettirmeye çalışıyoruz" diye konuştu. Dr. Satılmaz sorular üzerine Ertaş’ın solunum desteğine bağlı ancak bilincinin ise yerinde olduğunu dile getirdi. Dr. Satılmaz, “Durumu ciddiyetini koruyor. Amacımız rahat ettirmek, salah hale getirmek” dedi. Gazetecilerin Ertaş’ın hayati tehlikesinin bulunup bulunmadığına dair sorusuna yanıt veren Dr. Satılmaz, "Hayati tehlikesi yoktur veya yüksektir demek çok yanlış bir açıklama olur" değerlendirmesini yaptı.

Öte yandan geçen günlerde Haluk Levent ve Edip Akbayram’ın ziyaret ettiği Neşet Ertaş’ı bugün de sanatçılar Gülay ve İsmail Altunsaray ziyaret etti. Oldukça üzgün olduğu gözlenen sanatçılar, açıklama yapmak veya görüntü vermeyi doğru bulmadıklarını belirtirlerken Ertaş’ı göremedikleri için ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti.