Gece, genç şarkıcı Kristeen Young'ın performansıyla başladı. Yaklaşık 45 dakika sahnede kalan Young’ın ardından saat 22.00’de Morrissey sahne aldı. Sabırsızlıkla Morrissey’i bekleyen hayranları da onu sahnede görür görmez coşkuyla alkışladı.

Ünlü şarkıcı Morrissey, sahneye elindeki Türk bayrağı ile geldi. Türk bayrağını açarak Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nu hınca hınç dolduran 5 bin kişiyi selamlayan Morrissey, daha sonra üzerinde ‘Assad is shit’ yazılı tişört giyen ekip arkadaşlarını yanına çağırdı.

’How Soon is Now?’ şarkısıyla konserine başlayan Morrissey, ardından ‘Everyday is Like Sunday’, ‘You Have Killed Me’, ‘Meat is Murder’, ‘Let Me Kiss You’, ‘Maladjusted’ gibi sevilen şarkılarını söyledi. Konser alanının yukarılarında oturan hayranları üçüncü şarkıdan itibaren Morrissey'in çağrılarıyla ayağa kalkarak sahne önüne akın etti ve şarkılara burada eşlik etti.

Morrissey ve ekibi, gecenin sonunda tek şarkılık bis yaptı, ardından konseri saat 23.40 sıralarında da tamamlamış oldu. Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nun merdivenlerini bile dolduran bazı hayranları, gecenin düşündüklerinden erken bitmesinden yakındı.