Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'ndeki gösteriyi büyük bir sanatesver grubu izledi. Uca, kendine özgü mizahi eleştiri üslubuyla, ülkenin çeşitli yörelerinde ve kentlerinde yaşanan komik, traji komik ve şaşkınlık yaratan olayları gazete ve televizyonlara yansıyan haberleri ile birlikte yorumladı. Uca'nın yaptığı espriler sık sık alkışlar ve kahkahalarla kesildi.

Sahneye anne ve babasının yüzüklerini kolye yaparak çıkan Uca, oyun öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Uca, "7-8 yıl önce anne ve babamı kaybettim. Benim bugüne gelmemde büyük katkıları olan bu iki değerli insanın yüzüklerini kolye yaparak göğsümün üzerinde taşımaktan büyük mutluluk duyuyorum. Benim uğur kolyem oldu" dedi.

Uca, Türk medyasında yapılan haberleri sinevizyon gösterisi ile perdeye yansıttı. Bülent Arınç, Bekir Bozdağ ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gazetelere yansıyan konuşmalarına yer verdi ve halkın birçok olaya tepkisiz kaldığını ve duyarsız hale geldiğini savundu. Uca, oyunun adı olan 'Hakuna Matata'nın Kenya'da bir kabile olan Swahili dilinde 'Takma Kafana' anlamına geldiğini belirterek, "Zaman zaman ülkemizde sanatçılara yönelik tepkiler oluşur. Hele hükümetleri eleştiriyorsanız bundan payınızı almamak mümkün değil. Ancak ben kediyi severken onun sizi hoşça tırmalaması gibi eleştirilerimi yöneltiyorum. Bu eleştirilerde gerçek payı çok büyük ama hakaret, saygısızlık kesinlikle yok. Bu nedenle oyunu çekinmeden ülkemizin her yerinde sergileyebiliyorum" dedi.

Oyun sonunda Uca, izleyenler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı ve hayranları ile fotoğraf çektirdi.



ZA(İÖ/SS)