Körber Vakfı binası Haus im Park Salonu'nda gerçekleşen konsere SPD Federal Meclis Milletvekili Metin Hakverdi, Hamburg Eğitim Senatörü Ties Rabe, Bergedorf Belediye Başkanı Arne Dornquast, Liedertafel Korusu Yöneticisi Bernhard Pufahl'ın yanı sıra çok sayıda müziksever katıldı.

İki bölüm


Menekşe Topluluğu ekibi tarafından kapıda karşılanan Türkiye kökenli ve Alman misafirlere konser öncesinde çay ve pasta ikram edildi.  Misafirlerin zevkle izlediği konserde Turan Vurgun yönetimindeki Menekşe Topluluğu'nda, kanunda Turan Vurgun, Flüt Aslihan And, Ney Enis Arslan, kemanlar Adnane Haloui, Alican Yılmaz ve Furkan Kemer, ritimde  Bülent Kurtuluş ve Erkan Kemer eşliğinde yılların eskitemediği sevilen parçaları seslendirdiler.natsal, kültür gibi çeşitli konular üzerine sohbet ederek fikir alış verişinde bulundular.


Eşlik ettiler

Konserin ikinci bölümünde ise Turan Vurgun yönetiminde ve koro üyesi Güngör Yılmaz'ın sunuculuğunda koro üyeleri sahne aldılar. Koro önce ağır parçalarla giriş yaptı ve sonrasında “Dağlar dağlar”, “Bütün dünya birlik olsa” gibi birbirinden güzel eserler seslendirdi. 



KÖRBER VAKFI'NDAN SÜRPRİZ 

Verilen ara öncesinde Körber Vakfı’nın „Männerstimmen“ erkekler korosu sahne alarak kardeş koro olarak gördükleri Menekşe Topluluğu'na „Plevne Marşı-Tuna Nehri Akmam Diyor“ eserini seslendirerek sürpriz yaptılar.

Konser süresince seslendirilen eserlerin sözlerinin sahne perdesinde Türkçe olarak yer almasının yanısıra Almanca çevirisi de perdeye yansıtıldı. Konserin bazı bölümlerinde izleyiciler topluluğa eşlik ettiler.

HAYAT BAYRAM OLSA AYAKTA ALKIŞLANDI

Yeni  Yıl Konseri, „Hayat Bayram Olsa“  parçası ile sona erdi. İzleyicler Menekşe Topluluğu’nu dakikalarca ayakta alkışlayarak, sahneden bırakmadı ve final parçasını birlikte söylediler. 
Müzikseverler de çoğu parçalara eşlik ederek coşkulu anlar yaşadılar ve  programın sonunda koro üyelerini uzun süre alkışladılar.


15 Şubat tarihinde yapılacak Hamburg Eyalet Meclisi seçimlerinde Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) millletvekli adayı ve Menekşe Topluluğu’nun kurucusu ve yöneticisi  Güngör Yılmaz, „Geleneksel olarak bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Yeni Yıl Konseri her yıl olduğu gibi bu kez de tam bir Türk-Alman dostluğunu yansıttı. Bu tür birlikte yaşanan güzelliklerin Almanya‘daki Türk-Alman ilişkilerini kuvvetlendirdiği gibi, Türk kültür ve sanatının tanıtımına katkı sağlamaktadır“ dedi.