Çorlu İlçesi’nde 'Pasaport Bar’da dün gece sahneye çıkan manken ve şarkıcı Tuğba Özay söylediği şarkılarla müşterileri coşturdu. Oldukça neşeli görünen Özay tutuksuz yargılandığı çete davasından verilen kararı da değerlendirdi. 5 yıl önce cezaevinde kaldığını hatırlatan Özay şunları söyledi:

"Bundan 5.5 yıl önce 4 duvar arasında girdim ve çok şeyler yazıldı, çizildi. Ünlü birisiniz, herkes sizi tanıyor, ailenize karşı sorumluluğunuz var. Ben o dönemlerde susmak zorunda kaldım. 4 duvar arasında cevap verecek durumda değilim. Böyle bir suç ve çete üyeliğinden yargılanmak beni rahatsız ediyordu. Bu tür olaylar ile ilgili olarak birçok mağdur insanlar vardır."

"SİSTEM ÇOK YAVAŞ İŞLİYOR"

Türkiye’de yargı sisteminin çok yavaş işlediğini ileri süren Özay, kişilere 'bir çamur atıldığını, daha sonra 'yanlış yapıldığının söylendiğini belirterek şöyle dedi:

"Ben bu davada beraat ettim. Yargıya gerçekten çok teşekkür ediyorum. Buraya gelirken birçok sevenim beni aradı, internette okudukları haberle benim tekrar cezaevine göreceğimi düşünmüşler. Böyle bir şey yok bu davada 1 sene 8 ay gibi bir ceza almamın sebebi; tehdit olarak geçiyor. Bununla ilgili  hapis yatmayacağım. Bu takdir de zaten mahkemenin kendi karardır. İsteğim, arzum; adalet herkese olur, mahkemeler biran önce açıklanır kararlar verilir. Ben ne kadar da 5.5 yıldır bene kadar özgür olsam da hiç kendimi özgür hissetmedim. Mahkemelerin hızlı sonuç vermesi bence insanları çok rahatlatır. Özgür olmak kadar güzel bir şey var mıdır? Yaşasın Özgürlük."

Bardaki sahnede yaklaşık 2 saat kalan Özay programının ardından Çorlu’dan ayrıldı.

HÜKMÜ ERTELENMİŞTİ

Çıkar amaçlı bir suç örgütüne yönelik düzenlenen ‘Rulet Operasyonu’ kapsamında tutuksuz yargılanan Tuğba Özay, dünkü duruşma ardından Abdulkadir Akın Büyükoğlu’na karşı tehdit suçunu işlediği gerekçesiyle 1 yıl 8 ay ceza verildi. Mahkeme, Özay’ın sabıkasız olması, tekrar suç işlemeyeceği kanaatinin oluşması nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Özay, 5 yıl içinde kasıtlı bir suç işlemediği takdirde hakkındaki dava düşecek.



MY(LK/İD)