İki gün süren ve dün kapılarını kapatan fuara bu yıl 40 seyahat acentesi ile muhtelif havayolları firmaları katıldı. Fuara bu yıl 2 Türk firması iştirak etti.  

Sunorient Tours firması genel Müdürü Yücel Körpe Türkiye turizmin değerlendirerek şu acıkmalarda bulundu:

“Bu yıl turizmde bir düşüş var tabii bu iş adamlarının yaptıkları seyahatlere de tesir etmiş bulunuyor, bunu kimse inkar edemez. Şu anda pek iptal yok zaten şu andaki iptaller önümüzdeki sezon için geçerli olacak. Benim görüşüme göre 2016 yılı için yüzde 20 civarında bir gerilemenin olduğu görülüyor. Yabancı turistlerin Türkiye’de yaşanan olaylardan dolayı bir korkularının olduğu da bir gerçektir. Bu durum nisan ayından itibaren düzelmezse 2016 yılındaki durumumuzun bu yıldan daha kötü olacağına inanıyorum, inşallah yanılırım.”

THY Cenevre Müdiresi  Ayşe Mısırlı Mirza ise THY için 2015 yılının iyi geçtiğin söyleyerek şöyle konuştu:

“2015 yılı şu ana kadar THY için iyi geçti diyebiliriz, bizim bilet rezervasyonları daha evvelden yapıldığı için THY için bir sorun olmadı. 2016 yılı için büyük şirketler yani Türkiye ile iş yapan firmalarla anlaşmamız var. Onlardan da hangi bir problemimiz yok, biz bu duruma iyimser olarak bakıyoruz niye olmasın? Biz büyük bir hava yoluyuz, küçük bir kuruluş değiliz ve devamlı büyüme yolunda adımlar atmaktayız.”