İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen fuara ev sahibi İngiltere’nin yanı sıra Türkiye’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeden mücevher ve takı firması katıldı.

Uluslararası Londra Mücevherat Fuarı (International Jewellery London) Olimpia Fuar alanında yapılan ve her yıl geleneksel olarak düzenlenen fuarda, birbirinden şık ve güzel altın, platin, gümüş, değerli taşlar, gümüş eşyalar ve hediyelik eşyalar ziyaretçiler için sergileniyor.

Binlerce kişi ziyaret ediyor 

Dört gün boyunca fuar, birçok firmanın yeni iş bağlantıları kurarak ürünlerini tanıtabileceği yeni pazarlara açılmasında köprü vazifesi görecek. Fuar yeni yıl öncesi, ziyaretçilere, binlerce yeni ürünü görme ve fikir edinme olanağı tanıyor.

Faaliyet gösteren veya sektöre hizmet veren üreticiler, toptancılar, perakendeciler, ihracatçılar, ithalatçılar ve tasarımcılar sektörün geldiği son noktayı fuar kapsamında açılan stantlardan takip edecek.

‘‘İşçiliği güzel, görüntüsü pırlantayı aratmayan ama aynı şıklıkta ürünler ürettik’’

Gazetecilere konuşan Sefa Huyuk Mücevher, satışlardan oldukça memnun olduğu belirterek, “Biz aşağı yukarı 10-12 yıldır bu işle uğraşıyoruz. Babadan, dededen gelme bir geçmişimiz de var. Türkiye’de hep pırlanta ve doğal taş çalışılıyor. Biz de madem ki bu kadar bir geleneğimiz var İngiltere’ye getirelim, İngiltere’ye sunalım istedik. Doğal taşlarla geldik. Pırlantanın çok pahalı olduğunu ve insanların bunu karşılayamadıklarını gördükten sonra pırlanta işçiliğini gümüşe çevirerek götürüyoruz bu işi. Bir çok ürünümüzde pırlanta işçiliğini rahatlıkla görebilirsiniz. Tabi ki pırlanta nefis birşey fakat insanların çok fazla alma güçleri olmadığı için özellikle genel yaşantılarında şık olmak için büyük bütçeler ayırmadıklarını gördüm. Onun için küçük bütçelerle mücevher alabilmek için, işçiliği güzel, görüntüsü pırlantayı aratmayan ama aynı şıklıkta ürünler sunmak istedik. O nedenle de böyle bir seri yaptık ve getirdik. Bu yıl çok daha umutluyuz, çok daha güzel şeyler var’’ diye ifade etti.