Hamburg'da Kültürlerarası Festival kapsamında 40'ın üzerinde etkinlik sunulacak

Almanya'nın liman kenti Hamburg'da farklı uluslardan yaşayan sanatkarların çalışmalarından oluşan, tiyatro, dans, görsel sanatlar, müzik, edebiyat gibi farklı etkinliklerden oluşan festival 25 Ekim 4 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Bu yıl 19. kez düzenleniyor

Judy Engelhard ve Kai Peters yönetiminde Peeng e.V adlı derneğin öncülüğünde başlatılan ve Hamburg Kültür Senatörlüğü tarafından desteklenen, değişik sanatla ilgili kurum ve kuruluşların işbirliği ile festival 19. kez gerçekleşecek. Yetkililer, festival hedefinin sanatçıların fikirlerini, çalışmalarını tanıtmak ve yeni üretimlerle yeniliklere piyasada yer vermek olduğunu aktardılar.

40 etkinlik 2 sergi

Edebiyat, müzik, dans, tiyatro gibi farklı etkinliklerin Hamburg'un çeşitli semtlerinde düzenleneceği belirtildi. Toplam 40 etkinliğin yanı sıra iki adet sergi açılacağına da dikkat çeken yetkililer, festivalin yoğun ilgi gördüğünün altını çizerek, “Her ulustan sanatkarlar yaşıyor kentimizde. Festival kapsamında sanatçılar halkla içiçe oluyor ve diğer sanatkarlarla tanışma fırsatı da buluyor” açıklamasında bulundular.

Canan Uzerli sahne alacak

Hamburg Kültürlerarası Festival (eigenarten - Interkulturelles Festival Hamburg) kapsamında sanatçı Canan Uzerli'de konser verecek. Sanatçı Uzerli “İçten gelen ses” albümünden ve yeni parçalar seslendirecek. Canan Uzerli ve orkestrası 3 Kasın Cumartesi günü giriş saat 19:00, başlangıç saat 20:00'de Zınnschmelze, Maurienstr. 19, 22305 Hamburg adresinde sahne alacak. Festivalle ilgili tüm bilgiler www.festival-eigenarten.de internet adresinde mevcut.

Emine SONUGÜR / HAMBURG