İskandinav ülkelerinin en büyük Turizm Fuarı olma özelliğini taşıyan Kopenhag Turizm Fuarı ilginin giderek azalması nedeniyle bu yıl ilk kez Bella Center Kongre Merkezi yerine Forum Kongre Merkezinde yapıldı. Turizm Bakanlığı, Kültür Tanıtma ve Turizm Müşavirliği ilk kez fuara katılmadı. Türk Hava Yolları (THY) ise geçen yıllara nazaran 6 metre karelik daha mütevazı bir stand tercih etti.

Fuarda Türkiye’yi ayrıca Serafina Tour adlı Türk seyahat acentesi temsil etti. Acente ortaklarından ve Konya şubesi sorumlusu Mustafa Torun “Önceki yıllarda, Turizm Müşavirliği ve THY görkemli bir şekilde fuara katılırlardı. Biz ilgiden çok memnunuz. Danimarkalılar Türkiye’yi çok sevdikleri için, büyük ilgi gösteriyorlar ve Türk standlarını arayıp buluyorlar. Aslında Turizm Müşavirliğimiz için önemli olan burada Türkiye’ye temsil etmek olmalıydı. Biz Taastrup şehrindeki ve Konya’daki bürolarımızla yeni kurulmuş olmamıza rağmen, Danimarkalıların ilgisinden memnunuz” dedi.

BAKANLIK BELİRLİYOR

Turizm Müşaviri Recep Gençdağ ise yazılı açıklamasında: “Kültür ve Tanıtma Müşavirliğimizce iştirak edilecek fuarlar, Kültür ve Turizm Bakanlığınca bir önceki yıl belirlenmekte olup bu çerçevede Müşavirlik olarak Sayın Bakanımızın onayı ile yürürlüğe giren fuar takvimi esas alınarak hareket edilmektedir. Bilindiği üzere, önceki yıllarda Müşavirliğimizce başkent Kopenhag’da Bella Center’de düzenlenen Ferie i Bella Fuarı” ile, Herning şehrindeki MCH Messe Center’de düzenlenen “Ferie For Alle Fuarı’na” müşavirlik olarak katılım sağlanmış idi. Ancak Bakanlığımızca onaylı fuar takvimine göre, 20-22 Şubat tarihleri arasında Danimarka’nın Herning şehrinde icra edilecek olan “Ferie For Alle Fuarı” Müşavirliğimizce 2015 yılında iştirak edilecek tek fuar olacaktır” denildi.

MASAJ KOLTUKLARINDA DİNLENDİLER

Fuara katılan Türklere ait “WeCare4u” firması ise her yıl olduğu gibi masaj koltuklarının tanıtımını yaptı. Firma sahibi Serhat Çıltık, Danimarkalıların giderek rahatlarına daha düşkün olmaya başladıklarını ve masaj koltuklarını daha çok ilgi gösterdiklerini belirterek fuara katılmaktan memnun olduklarını söyledi.

Firma temsilcisi Hüseyin Coşkun “Fuarların alan büyüklüğüne bakıp aldanmamak gerekir. Alanı küçük olan fuarlarda ziyaretçiler bizi daha kolay buluyor. Biz buradaki ilgiden çok memnunuz. Firmamız günde 65 bin aracın geçtiği otoban kenarındaki kendi büyük binasına taşındıktan sonra ilgi daha da arttı. Bizi tanıyanlar tekrar arıyorlar. Satışlarımızda artış oldu. Danimarkalılar Türk firması olduğumuzu öğrenince daha çok ilgi gösteriyorlar. Burada Türk Turizm Müşavirliğinin, Türkiye’yi tanıtma faaliyetinde bulunmaması çok acı ve üzücü” dedi.