TÜRKİYE'de 67 ilde, 225 mağaza ve yurt dışında 20 ülkede 98 satış noktasıyla hizmet veren Kiğılı, Alman takımı Fortuna Düsseldorf Futbol Kulübünün resmi kıyafet sponsoru oldu. 1 yıllık anlaşma ile Almanya pazarına da giriş yapan marka, kısa vadede Krefeld başta olmak üzere Almanya’nın en önemli kentlerine açacakları mağazalar ile Kiğılı imzası taşıyan ürünleri moda severlerin beğenisine sunacak.

Kiğılı'nın CEO'su Hilal Suerdem Fortuna Düsseldorf maçı öncesinde Türk oyuncu Kaan Ayhan ile bir araya geldi.

Dünya standartlarındaki koleksiyonları ile kentli profesyonellerin vazgeçilmezi olan Kiğılı, Fortuna Düsseldorf futbol takımının resmi giyim sponsorluğunu üstlendi. Spora ve sporcuya verdiği destekle her zaman adından söz ettiren Kiğılı, yaptığı açıklama ile Fortuna Düsseldorf futbol kulübüyle yapılan iş birliklerini duyurdu. 2019-2020 sezonu boyunca takımın kıyafet sponsorluğunun üstlenecek anlaşma kapsamında, futbolcular maç öncesinde, özel davetlerde ve seyahatlerinde kendileri için özel tasarlanan Kiğılı imzalı takım elbiselerini giyecek.

ALMANYA'DA İLK DURAK KREFELD OLACAK

Dünya moda devlerinden biri olma vizyonuyla rotasını Avrupa'ya çeviren ve yeni pazarlara girmeyi planlayan marka, spora verdiği destek ile Almanya piyasasına hızlı bir giriş yaptı. Kısa zamanda Almanya’nın en önemli liman kentlerinden Krefeld’de mağaza açmaya hazırlanan Kiğılı, en yeni koleksiyonlarını burada müşterilerinin beğenisine sunacak. Markanın kısa vadede hedefi ise, Krefeld sonrası modanın başkenti Düsseldorf, Hamburg, Berlin ve Münih gibi Almanya’nın en büyük şehirlerinde showroom ve mağaza açmak.

Yurtdışında büyümeye odaklanarak, erkek giyiminde ilk 10 küresel markadan biri olmayı hedefleyen Kiğılı ‘Made in Turkey’ yerine ‘Brand of Turkey’ algısını oturtmak için de çalışmalarına devam ediyor.

ALMANYA BÜYÜK POTANSİYEL

Spor dostu bir marka olarak, uzun yıllardır sporun ve sporcusunun en büyük destekçisi olduklarına dikkat çeken Kiğılı CEO’su Hilal Suerdem, “Türkiye’den doğmuş bir marka olarak yurtdışında gücümüzü yalnızca moda sektöründe değil spora verdiğimiz destekle de göstermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda Fortuna Düsseldorf ile sponsorluk anlaşması imzaladık. Yeni sezonda futbolcularımız artık Kiğılı imzalı takım elbiseleri taşıyacaklar” diye konuştu.

YURTDIŞINDA 100 YENİ MAĞAZA

Almanya’nın Türk markaları için büyük bir potansiyel barındırdığına vurgu yapan Hilal Suerdem, “Almanya bizim için çok heyecan verici ve ilk kez girdiğimiz bir pazar. Ancak yurtdışındaki operasyonlarda o pazara özgü dinamikleri iyi okuyabilmek ve ona göre hareket etmek oldukça önemli bir konu. Kiğılı olarak faaliyet gösterdiğimiz ülkelerin yerel koşullarına uygun pazarlama stratejileri uygulamanın doğruluğuna inanıyoruz. Mağaza ağımızı kurgularken de farklı pazarlardaki talep ve ihtiyaçları analiz ediyor; ona göre bir strateji oluşturuyoruz. Bu kapsamda Almanya’da da en şık koleksiyonlarımızı kısa vadede açacağımız özel konseptli mağazalarımızda sergileyeceğiz” dedi.

Kiğılı'nın CEO'su Hilal Suerdem, Fortuna Düsseldorf'un Türk oyuncusu Kaan Ayhan ile poz verirken, Bayern München'e karşı oynanan karşılaşmayı seyretti.

Markanın hedefi Cumhuriyetin 100’üncü yılında yurtdışında 100 yeni mağaza açmak olduğunu belirten Almanya Yöneticisi Kerem Bul ise, alt yapı çalışmalarının bittiğini, profesyonel bir konseptle kısa zamanda Krefeld kentinde ilk mağazayı açacaklarını duyurdu.

Metin ES / DÜSSELDORF