Sinema dünyasında Fatih Akın’ın Altın Ayı ödüllü ‘Duvara Karşı’ filmiyle ünlenen 41 yaşındaki Kekilli, “Bana öyle geliyor ki, televizyonlarda yaşlı insanların ihtiyaçları gençlere göre daha çok ciddiye alınıyor.

Televizyonlarda sadece polisiye, basit komedi, doktor dizileri, bilgi yarışma programları gösteriliyor. Seyirci olarak, seviyemin altında olduğu için biraz dalga geçilmiş gibi hissediyorum” dedi.

Sibel Kekilli, bu durumun bir gerekçesinin mutlaka olduğunu ancak bunu dengeleyecek bir unsurun olması gerektiğini de kaydetti. Sibel Kekilli, televizyonlarda, alışılmışın dışında, yaratıcı ve toplumsal konuları işleyen programların yer almadığını belirtirken, “Bunu yapmaya cesaretleri yok. Sürekli olarak politik veya çok fazla sanatsal olduğu gerekçeleri sunuluyor” diye konuştu. Sibel Kekilli, bu konuda Danimarka’nın örnek alınması gerektiğini ifade etti.

Neuen Osnabrücker Zeitung gazetesine konuşan Kekilli, "Almanya'da macera ve deney için çok az yer var ve olduğu zaman da, bu türden iyi filmler çok iyi gizleniyor ve gece saat on ikide gösteriliyor. Ve daha sonra deniliyor ki: Bunu kimse görmedi," şeklinde Alman televizyonlarını eleştirdi. Danimarka'yı bu konuda olumlu bir örnek olarak gösteren Kekilli, bu gibi ülkeler konu filmlere geldiğinde çok daha cesur: "Fakat biz her zaman diğerini alkışlıyoruz ve en iyi ihtimalle onu kopyalıyoruz. İlk adımı attığımız çok nadir oluyor."dedi.


Berlinale'de protesto: "Hepimiz Suç Ortağıyız” Berlinale'de protesto: "Hepimiz Suç Ortağıyız”