Türkiye'nin dört yanına blues müziğini taşıyan ve bu yıl 23'üncü kez düzenlenen Efes Pilsen Blues Festivali’nin dördüncü durağı Kayseri oldu. Kayseri Hilton Otel’deki festivale özellikle gençler yoğun ilgi gösterdi. İzleyenler arasında yer alan türbanlı genç kızlar da dikkat çekti. Etkinliğe katılanlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar çalınan müzik eşliğinde dans etti. Blues’un ödüllü isimlerini, müzikseverlerle buluşturan festivalde ilk olarak sahneye Billy Branch ve grubu The Sons of Blues çıktı. Billy Branch’ın özel konuğu olarak festivale katılan ve genç yaşta Albert King, Professor Eddie Lusk ve B.B. King gibi önemli isimlerle aynı sahneyi paylaşan, Mississippili sanatçı Zora Young da izleyicilerden ilgi gördü.

Konserde ayrıca Teksas Blues tarzının en önemli temsilcilerinden olan elektronik blues gitaristi Smokin Joe Kubek& Bnois King de sahneye çıktı. Efes Pilsen Blues Festival’in bu yılki sürprizlerinden biri ise 2009 Blues Müzik Ödülleri’nde 'En İyi Yeni Sanatçı ödülü', 2010 ve 2011’de 'En İyi Baterist' ödülüne layık görülen ve dünyanın en iyi davulcuları arasında gösterilen Cedric Burnside oldu. Efes Pilsen Blues Festivali’nin, 1989 yılından bu yana Türkiye’yi blues müziği ile buluşturduğu belirtilirken, gelenekselleşen festival kapsamında 22 yılda 87 grup ve 267 sanatçının sahne aldığı ve toplamda 355 konser gerçekleştirildiği de ifade edildi.

Efes Pilsen Blues Festival 23 kapsamında bir sonraki müzik şöleni ise sırasıyla Mersin, Adana, Hatay, KKTC, Gaziantep, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon, Ankara, Eskişehir, Bursa, Balıkesir, İstanbul, Edirne, Çanakkale ve İzmir’de gerçekleştirilecek.



CZ(OE/İD)