Misi Yerel Lezzetler Şenliği, bu yıl da eski adı Misi olan Gümüştepe Mahallesi’nde yapıldı. Bursalılar'ın büyük ilgi gösterdiği şenliğe, Nilüfer Belediye Başkan Vekili Sami Kahveci’nin yanı sıra, CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Sena Kaleli, CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan da katıldı. Havanın güzel olmasını fırsat bilen binlerce Bursalı, şenliğe akın ederken, kurulan tezgahlardan alışveriş yaptı.

Şenliğin en renkli bölümlerinden biri olan ‘Yerel Lezzetler Yemek Yarışması'nda özenle hazırlanan yemekler jürinin önüne getirildi. Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Sami Kahveci ve Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu’nun da Bursa Profesyonel Aşçılar Derneği üyeleri ile birlikte jüri olarak yer aldığı yarışmada, 'kadın dernekleri' kategorisinde Görükle Kadın Dayanışma Kalkındırma ve Kültür Derneği birinci, Misi Kadınları Kültür ve Dayanışma Derneğice ikinci, Dağyenice Köyü Kadınları Dayanışma Derneği ise üçüncü oldu.

Misi’nin yerel lezzetlerinin değerlendirildiği kategoride ise Meliha Akkan birinci, Enise Demir ikinci, Semra Zambak ise üçüncü seçildi.

ERKEKLER BULAŞIK YIKADI

Etkinliğin en ilgi çekici yarışması ise erkekler arasında yapıldı. Yemek yarışmasında kıyasıya mücadele eden kadınların bulaşıklarını yıkamak erkeklere düştü. Kendilerine verilen 5 litrelik su ile en hızlı şekilde, en temiz bulaşığı yıkamak için hünerlerini sergileyen erkekler herkesi güldürdü. 5 yarışmacının yer aldığı yarışmada Mustafa Sevim birinci oldu.

Şenliğe gösterilen ilgiye teşekkür eden Nilüfer Belediye Başkan Vekili Sami Kahveci, "Misi’nin tarihi ve doğal güzelliklerini kazanması amacıyla tescilli tarihi yapıları birer birer restore ederek onlara yeni işlevler kazandırıyoruz. Şimdi de burada yeni bir çekim alanı yaratmak amacı ile karavan kampı alanı kazandırıyoruz" dedi.