Sahneye ilk olarak çıkan yılların sanatçısı Melike Demirağ, 'Karlı Kayın Ormanı', 'Aldırma Gönül', 'Odam Kireç Tutmuyor' türkülerini seslendirerek konserine başladı. Demirağ, din, dil, ırk çatışmasının her türlü savaş ve şiddetin tek kaynağının para olduğunu belirterek, savaşa hayır diyenler için 'Para Para' şarkısını seslendirdi. Mevlana’nın 7 öğüdünü okuyan Demirağ, her türlü işkenceye karşı olduğunu kaydederek, "Kimden kime gelirse gelsin her türlü işkenceye karşıyım. Silivri’ye gittim. Orada tutuklu gazeteciler var. Elbette sivil, asker, memur, yurttaş herkes yargılanmalı, hüküm giyerse de cezasını çekmeli ancak dört yıldır ne olduğunu ve ne olacağını bilmeden içerde tutulmalarını kabul etmiyorum" dedi. Demirağ, 'Uzun ince bir yoldayım' türküsünün ardından savaşsız bir dünya ve barış isteyen herkes için 'Hayat bayram olsa' şarkısıyla konserinin finalini yaptı. Şarkıya herkesin el ele tutuşarak eşlik etmesini isteyen Demirağ’a başta Aliağa Belediye Başkanı CHP’li Turgut Oğuz ve Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik olmak üzere tüm protokol ve izleyenler el ele tutuşarak eşlik etti.

Günün anısına Demirağ’a plaket ve çiçek takdim eden Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, "Çok keyifli bir konser oldu. Tüm halkımız adına yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

'TERÖR SON BULSUN'

Melike Demirağ’ın ardından sahneye çıkan Leman Sam ise seslendiği klasikleşmiş eserleriyle izleyenleri mest etti. Konserini 'İlla' şarkısıyla açan Şam, sevilen şarkılarının ardından yeni albümüne ismini veren 'Yol ver gitsin' şarkısını seslendirdi.

Sam, Foça’da ve ülke genelinde yapılan terör saldırılarının kendisini çok üzdüğünü belirtti. Sam, "O kadar çok şehit veriyoruz ki her şehit bir öncesini unutturuyor ve en üzücü tarafı da artık sayılarla ifade ediyoruz. Bir an önce çözüm bulunmasını diliyorum" dedi. Yarısı Rumca yarısını Türkçe olarak 'Neydi bir arada tutan şey ikimizi' şarkısı söyleyen Sam konserinin ikinci bölümünde de seslendirdiği 'Bir tek seni sevdim', 'Ağladıkça', 'Bu da gelir bu da geçer', 'Nazım Hikmet memleket', 'Karlı kayın ormanı' ve son olarak da 'Leylim Ley' türküsüyle konserini sona erdirdi.

'EŞİM SİZİN HAYRANINIZ'

İki saati aşkın süre kesintisiz olarak sahnede kalan ve seslendiği eserlerle bol bol alkış alan Sam’a günün anısına plaketi ve çiçeği sunmak üzere Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik ve Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz sahneye eşleriyle birlikte çıktı. Eşinin iyi bir Leman Sam hayranı olduğu belirten Kaymakam Keklik, "Bu akşam sizi canlı olarak dinleme fırsatı bulduk" diye konuştu.

Sam’a gecenin anısına çiçeği Kaymakam Keklik’in eşi Zeynep Keklik verdi. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz da Sam’ın Şakran Cezaevi’nde bulunan mahkumları ziyaret edeceğini belirterek, hassasiyeti nedeniyle sanatçıya teşekkür etti.