L'Oreal bünyesinde yer alan boya markası Matrix'in tanıtımı amacıyla başlatılan proje kapsamında Ivana Sert, Kemer İlçesi'nde Rixos Sungate Hotel'deki Kuaför Machaon'da kadınlarla bir araya geldi. İstanbul, Yalova, Kayseri, KKTC ve İzmir'den sonra Kemer'e gelen İvana Sert, 2012-2013 sonbahar- kış modası hakkında ipuçları verdi.

Kuaför salonundaki kadınların saçlarına şekil veren ve boyayan Ivana Sert, kadınlara kıyafet seçimi ve uyumu konusunda da çeşitli bilgiler verdi. Türk kadınının vücudunu yeterince tanımadığını anlatan Sert, bu nedenle kadınların giydiklerini yakıştıramadığını söyledi. Türk kadınının öncelikle vücudunu tanıması gerektiğini ifade eden Ivana Sert, gittiği yerlerde kadınlara vücut yapılarına göre nereyi ne kadar açmaları, nerelerini gizlemeleri gerektiğini anlattığını belirtti.

Bir televizyon kanalında sunduğu moda programında insanlara giyim konusunda bilgiler verdiğini aktaran Ivana Sert, bu sayede bugüne kadar Türk kadınlarının giyim tarzında önemli ölçüde değişiklik yapmayı sağladığını iddia etti.