İsveç Kralı Carl Gustaf’ı striptiz kulübünde kadınlarla çekilmiş fotoğraflarını basına vermekle tehdit eden Mille Markoviç, Stockolm Ulvsunda semtinde başına sıkılan 4 kurşunla öldürüldü. Stockholm’de bir gece  kulübü sahibi olan  Markovic, ve üç arkadaşı Stockholm’de Prive adlı striptiz kulübünün sahibini öldürmeye teşebbüs suçundan gözaltına alınmış ancak delil yetersizliği ile serbest bırakılmıştı. Markovic’in ölümü, acaba Kral Gustaf ile bağlantılı mı? sorusunu gündeme getirdi. Sara adında bir görgü tanığı gazetelere yaptığı açıklamada silah sesleri duyduk. Önce fişek atlıyor sandık ama motoru çalışır bir arabanın yanında koyu renk giyinmiş iki kişinin beyaz renkli Toyota marka  arabaya binerek hızlı bir şekilde olay yerinden uzaklaştıklarını gördük. Sonra bir kişi geldi ve etraftaki kişilerle ağız dalaşı yaptı ve vurulan kişinin öldüğünü söyledi” dedi.

 

ÇOK YÖNLÜ ARAŞTIRILIYOR

Stockholm Emniyet Müdürlüğünden Lars Byström, daha çok görgü tanığının ifadesini almaya çalıştıklarını belirterek “Olay yerini kordon altına aldık. Mümkün olduğu kadar çok görgü tanığının ifadesini almak istiyoruz. Teknik elemanlarımız olay yerinde incelemelerine devam ediyorlar” dedi. Stockholm’de azılı mafya lideri olarak bilinen Mille Markovic’in aracı ile oturduğu Bromma konutlarının park yerine girerken vurulduğu, olay yerine gelen Ambulans personelinin çabalarına rağmen kurtarılamadığı bildirildi. Olay çok yönlü araştırılırken, Kral Gustaf’ın olayla ilgili bir açıklama yapıp yapmayacağı merakla bekleniyor. Polis Krala yakın bazı çevrelerin de ifadelerinin alınacağını bildirdi.

 

FOTOĞRAFLAR FOTO MONTAJ ÇIKMIŞTI

Porno kralı, gece kulübü sahibi, mafya lideri olarak bilinen Mille Markoviç, Kral Gustaf’ın da yer altı dünyası ile yakın bağlantısı olduğunu öne sürüyordu. Uyuşturucu, şiddet, vergi kaçakçılığı, silah taşımak gibi çeşitli olaylardan sabıkalı olan Markovic, 2011 yılında Kral Gustaf’ın bir striptiz barda etrafında kadınlarla çekilmiş fotoğrafını basına göstermiş ve elinde daha çok fotoğraf olduğunu önü sürerek, şantaj girişiminde bulunmuştu. Fotoğrafların basına sızmaya başlaması üzerine Kral Gustaf’ın bir yakın arkadaşı,  Markoviç ile görüşerek fotoğrafları basına vermemesi konusunda ikna etmeye çalışmıştı. Ancak medya daha sonra Markoviç’in büyük paralar istediği  fotoğrafların foto montaj olduğunu yazmıştı.