Dünyanın en ünlü top modellerinden 38 yaşındaki Kate Moss, Türk modacı Rıfat Özbek ile birlikte Bodrum'a tatile geldi. Göltürkbükü Beldesi'nde süper lüks bir villada kalan Kate Moss, bugün Bodrum çarşısında yürüyüş yaptı, Milta Marina A.Ş. çarşısında mağazaları gezdi.

Ardından Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin Başkanı Turizmci Galip Gür'ün işlettiği Cafe Cafen'de oturup limonlu ıhlamur içen Kate Moss, Gür'den Bodrum ve bölgenin gezilecek koyları hakkında bilgi aldı. Kate Moss'un yaklaşık 4-5 gün sürecek mavi yolculuğa çıkacağı öğrenildi. Moss turizmci Meral Gür ve kendisini tanıyan İngiliz Kelly Louse Priestnall ile hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra kafeden ayrıldı.

Galip Gür, ilçeye gelen ünlülere Bodrum’u tanıttıklarını söyledi. Gür, "Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin başkanı olduğumu öğrenen ünlüler oldukça şaşırıyorlar. Tebrik ediyorlar. Kate de öyleydi, çok doğaldı. Samimi ve sıcak kanlıydı. Yöremizin bitkisel çaylarından içmek istedi, limon ıhlamur ikram ettik çok beğendi. Ardından kendisini tanıyanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi ve ayrıldı" dedi.

1990'lı yıllarda Cindy Crawford ve Naomi Campbell gibi kıvrımlı hatlara sahip ve uzun boylu modeller revaçta iken, Kate Moss ideal model görünümden uzak olan minyon fiziği, ayrık ön dişleri, elmacık kemikleri ve aşırı zayıflığı ile dikkatleri üzerine çekti. O yıllarda model, siyah- beyaz fotoğraflarla sunulan Calvin Klein reklamları ile tepki topladıysa da bu sayede popülerliği arttı. Tüm dünyada moda ikonu olarak kabul edilen ve en çok kazanan model ünvanını alan Moss, bir dönem özellikle genç kızlar için bir ikon oldu.



YA(İÖ/SS)