Almanya'nın Hamburg kenti Bramfeld semtinde İran doğumlu cami imamın henüz kimliği bilinmeyen kişi veya kişiler tarafından evi soyulduğu ve 500 bin Euro değerinde pırlanta, altın ve para çalındığı duyuruldu.

İmam tatildeydi

Bramfeld semti Haldesdorfer Strasse'de bulunan camininde içerisinde olduğu binanın bir dairesinde oturan İran doğumlu 61 yaşındaki imamın, tatilde olduğu dönemde soyguncuların evi yağmaladığı belirtildi. Tatilden dönen imam evinin yağmalandığını görünce derhal polisi çağırdığı açıklandı.

Asma tavan

Banyo penceresinden içeriye giren hırsızlar eve girdikten sonra önce duvara monta edilen kasayı bulup duvardan çıkarıp tam kasayı götürdüler. Ardından evde özel asma bir tavan olduğu ve tavanda saklanan değerli mücevherleri buldular. Pırlanta, elmas, altın, değerli saatler ve kasada 28 bin Euro nakit para ile birlikte yarım milyon değerinde evi yağmaladılar.

Muhtemelen yeri biliyorlardı

Olayın doğruluğunu onaylayan Hamburg Polis Basın Sözcüsü Timo Zill araştırmaların sürdürüğünü kaydetti. Çevrede komşulara dikkat çeken birilerinin eve girdiği sorulurken net bir cevap alınamadığı ifade edildi. Ayrıca soygunun ne zaman ve hangi gün, hangi saatte olduğu bilinemediğine dikkat çekildi. Hırsızların muhtemelen değerli eşyaların ve kasanın nerede olduğunu bilenler olduğu ve çevreden olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Emine SONUGÜR / HAMBURG