Omroep Brabant sitesinde yer alan habere göre, mağazada klasik kurşun geçirmez yeleklerin yanı sıra takım elbise, deri ceket ve hatta kravat satışı da yapılıyor.

Mağazada normal giysi gibi görünen, tişört altına giyilebilecek incelikte Kolombiya marka kurşun geçirmez yelekler satılıyor. Mağazanın sözcüsü Staas de Wijs, "Bu giysiler kuyumcu veya benzin istasyonlarında çalışanlar gibi, tehlikeyle karşılaşabilecek kişilerce tercih ediliyor" diyor; ama hemen, "alıcı kitlesi olarak suç işleyenleri hedeflemiyoruz" diye de ekliyor.

Mağazanın sahibi Panamera grubu Ocak'ta Paris'te düzenlenen saldırılardan bu yana kurşun geçirmez giysilere talebin arttığını belirtmekte.

Şirketin CEO'su Yavuz Yılmaz, Eindhovens Dagblad'ın internet sitesine verdiği mülakatta, "Paris'ten sonra 150 kişi daha bize bilgi almak üzere başvurdu" dedi. Yılmaz, kurşun geçirmez giysileri kimlerin satın aldığı konusunda ipucu vermedi; sadece "son haftalardaki gelişmeler ardından Belçika ve Fransa'dan pekçok başvuru olduğunu" söyledi.

Ancak gardırobununu kurşun geçirmez giysilerle donatmak isteyenlerin epey varlıklı olması gerekiyor; zira mağazadaki en ucuz giysinin fiyatı 2400 euro.BBC