Hırsızların akıl almaz taktiğine bu kez sanatçı Özcan Süer takıldı ve arkadaşlarıyla otururken masadan cep telefonunu yürüttüler.

Adres sormaya çalıştılar

Çete üyelerinin kurbanı olan Özcan Süer başına gelenleri şöyle anlattı: “İki arkadaşımla birlikte kalabalık ve çoğu kişinin tanıdığı Altona semtinde Neue Große Bergstraße 15, 22767 Hamburg adresinde bulunan Tchibo'nun önünde oturduk sohbetle kahve içiyorduk. Benim cep telefonum masadaydı. Genç biri bayan diğeri erkek iki kişi geldiler. Bayan iki arkadaşıma U-Bahn nerede diye sorarken, erkek de benim önüme elinde tuttuğu bir faks kağıdını gösterdi adres sorar gibi yaptı. Bayan iki arkadaşı meşgul ederken erkek de adres sormak istermiş gibi yaptı ve kağıdın üzerinde kalemle çizilmiş ev gibi birşeyler görünüyordu. Kağıdı arkadaş alıp bakmak istedi ama elinden bırakmadı. Her ikisi de kırık Almanca konuşuyorlardı. Ne söylediklerini anlamakta zorluk çektik herşey çok tuhaftı sonra İKEA nerede diye sordular biz zaten onun karşısındaydık ve gösterdik. Önce erkek hızlı adımlarla arkasından bayan İngilizce bize teşekkür ederek gittiler”

“Nasıl oldu anlayamadım”

Özcan Süer başına gelen üzücü olayı anlatmaya şöyle devam etti: “Biz sohbetimize devam ettik ve olayı çakmadık. Yaklaşık yarım saat sonra kalktık evlerimize gidecektik. O an anladım masada benim cep telefonumun üzerine kağıdı koymuş kağıtla birlikte cep telefonumu masadan üç kişinin gözleri önünden yürüttüler. Nasıl oldu? Ne diyeceğimi bilemiyorum. Tam profesyoneller ve muhtemelen hırsızlık yapan bir çetenin üyeleri olmalı. Çünkü üç kişinin önünde masada duran cep telefonunu çaldılar. Tahminim önce biz fark etmeden masada cep telefonunu gördüler ve böyle bir yönteme başvurdular ve bu taktikle telefonumu çaldılar. Bulunduğumuz nokta oldukça her zaman olduğu gibi kalabalık, renkli ve bu kadar insan topluluğu arasında kimin aklına gelir böyle bir yöntemle cep telefonunu masadan gösterdiği kağıdın altında yürütecekler. Gerçekten hala şoktayım”

Polise ihbarda bulundu

Herkesin cep telefonu gibi kıymetli eşyalarına kalabalıkta dahi iyi sahip olmaları gerektiğine dikkat çeken Süer, özellikle profesyonel hırsızların saniyeler içinde değerli eşyaları çalabilecekleri konusunda herkesi dikkatli olmaya çağırdı. Olay sonrası en yakın polis karakoluna arkadaşlarıyla birlikte giderek ihbarda bulunduğunu söyleyen Süer, başına gelenlerin başkalarının başına gelmemesi konusunda uyarıda bulundu. Özcan Süer; “Arkadaşlarımla birlikte en yakın polis karakoluna gittik ve ihbarda bulundum. Aynı zamanda sözleşme yaptığım cep telefon şirketini arayıp cep telefonumu kapattırdım. Telefon bir kapın içinde ve arkasında aylık kamu taşıma araçlarına binebileceğim üye kartım (Abo) vardı. Elbette o da gitti. Fofait marka cep telefonum daha yeniydi. Hırsızlar yaklaşık 1.65 – 1.70 boylarında. Erkek siyah saçlı, sakallı, kilolu, siyah kıyafetliydi. Muhtemelen balkan ülkelerinden gelmeydi. Bayanda kumral, uzun saçla ve bakımsız biriydi. Beni dolandırdılar sizler çok daha dikkatli olunuz” diyerek uyarıda bulundu.

Emine SONUGÜR