Onay Noel pazarını açtı

Noel Pazarı
Açılışta konuşan Onay, "Bugün çok heyecanlıyım, değişik ve kültürel içerikli bir Noel Pazarına açıyorum, çok sayıda insan sevinç içinde bir arada bulunuyor" dedi. Onay, Hannover Allgemeine Gazetesi'nin himayesinde gerçekleşen açılışa gösterilen ilginin geçmiş yıllardan fazla olmasından dolayı da çok mutlu olduğunu ifade etti.

Barış içinde
Onay, "Noel bayramlarını çocukluğumdan beri biliyorum, Hıristiyan aleminin dini bayramı ve bir arada yaşayan çeşitli dinlerden ve kültürlerden insanlar burada saygı ile karşılanıyorlar. Yarım asırdan beri çeşitli kültürler Noel Pazarı'nda Noel günlerini kutluyorlar. Hannover çok kültürlü enternasyonal bir şehir, çeşitli uluslardan insanlar bu kentte barış içinde yaşıyor" dedi.



Omuz omuza
Bir gazetecinin sorusu üzerine, geçtiğimiz günlerde aşırı sağcı NPD karşıtı yürüyüşte yer aldığını hatırlatan Onay, "Birde konuşma yaptığım eylemde binlerce kişinin milliyetçiliğe karşı omuz omuza yürümesi beni mutlu etti" diye konuştu. Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Onay daha sonra Noel Pazarı'nı dolaşarak katılımcılarla bir süre sohbet etti. Halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Onay hayranları ile fotoğraflar çektirdikten sonra Noel Pazarı'ndan ayrıldı.

Cumali Yağmur / Hannover