Kentin Schanzenviertel semti Schulterblatt 108, 20357 Hamburg adresinde faaliyete geçen “Yeşilçam Cafe & Bistro” değişik hizmetle müşterilerini bekliyor.

İlk özelliği taşıyor

Hamburg'da 210 metrekare genişliğinde yeni faaliyete geçen mekan 60 kişilik ve yaz döneminde terasla birlikte 90 kişiye aynı anda hizmet sunabiliyor. Adından da anlaşıldığı gibi mekanın iç dekorasyonu muhteşem ilgi çekiyor. Yeşilçam'ın ünlülerinden Türkan Şoray, Filiz Akın, Hülya Koçyiğit gibi tanınmış oyuncuların resimleriyle donanmış. Mekanın arka bölümü tamamen Hababam Sınıfı oyuncuları fotoğraflarıyla dikkat çekiyor. Farklı bir konseple Hamburg'da ilk olmanın özelliğini de taşıyor.

Nefis pide çeşitleri

Yılmaz Ünlü ve Galip Kılıç adlı ortakların işlettiği “Yeşilçam Cafe & Bistro” alkollü, alkolsüz, kokteyl çeşitleri gibi 150 farklı içecek çeşidi bulunuyor. Bunun yanı çok sayıda pide çeşidi bulunduğunu belirten Galip Kılıç, “Nefis pide çeşitlerimiz var. Bunların yanı sıra Ege yöresinde iyi tanınan 'kumru' çok nefistir. Türk kahvemizin yanı sıra farklı bir konseple müşterilerimizin hizmetindeyiz. Kalite bizim için ilk sırada geliyor, gelen müşterilerimizin kendilerini evlerinde gibi hissetmeleri için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Nussknacker kuruyemiş

Altonaerstr. 1, 20357 Hamburg yan tarafında “Nussknacker” adı altında kuruyemişçinin de kendilerine ait olduğunu belirten Galip Kılıç, “Yan tarafında kuruyemişçide bize ait ve orası çok iyi işliyor. Leblebi, ceviz, fındık, badem gibi her çeşit taze kuruyemiş, Türk kahvesi gibi birinci kalite ürünlerimiz var. Ayrıca kendimiz taze kavuruyoruz gerekli kuruyeşimleri bununda ilkini biz yapmanın mutluluğunu taşıyoruz” dedi. “Yeşilçam Cafe & Bistro” ilerde enstrüman eşliğinde müzik yapmayı planladıkları müjdesini de veren Kılıç, “Biz burada kaliteli eski Yeşilçam'ı hatırlatan müzik enstrümanların çaldığı müziğe yer vermek istiyoruz” dedi. Mekanda doğum günü kutlayan bir grupta keyifli saatler geçirdi.

Emine SONUGÜR / HAMBURG