CHP'nin eski Genel Başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal ve kızı Aslı Baykal'ın Halk TV'yi  2 milyon dolar artı 3,5 milyon TL borcuyla iş insanı Cafer Mahiroğlu'na sattığı iddia edildi.

Peki Halk TV'nin yeni sahibi olduğu iddia edilen iş insanı Cafer Mahiroğlu kimdir? 

Medya kulislerini sarsan iddia! Halk TV satıldı...

CAFER MAHİROĞLU KİMDİR?

1966 Sivas doğumlu olan Mahiroğlu İngiltere’deki Select isimli tekstil firmasının sahibi olarak tanınıyor. İngilizce öğrenmek amacıyla 1980’lerin sonunda İngiltere’ye giden Mahiroğlu, uzun yıllar konfeksiyon sektöründe çalıştıktan sonra, daha önce çalışanı olduğu, konfeksiyon atölyesini satın alarak patronluğua soyundu. 1991 yılında Armondi tekstil şirketini alan Mahiroğlu, Top Shop, New Look, Dorotthy, Perkins, Tesco, Evans gibi bir çok markanın üreticisi konumuna geldi.

İngiltere’nin yeni Asil Nadir’i deniyor

2007’de mali krize giren İngiltere’nin ünlü markası Select’i satın alan Mahiroğlu’nun 350’ye yakın mağazası bulunuyor. İngiltere’nin en zengin 100 insanı arasında adı geçen Mahiroğlu batık markaları alması ile ünlü. 2008’de de Markofoni adlı online alışveriş sitesini satın almıştı.

Türk kumaşı

Uluslararası iş ve ekonomi dergisi Forbes’in Türkiye versiyonu 2016 yıyında Kasım sayında İngiltere’deki Türk işadamı Cafer Mahiroğlu’nun hikayesini kapak yaptı.

Forbes dergisi, Mahiroğlu‘nun başarı hikayesini ‘Türk Kumaşı’, ‘Yeni Asil Nadir’ başlığı ile Kasım sayısında kapağına taşıdı.