Daha sonra Nicolas Sarkozy'nin danışmanlığını yaptığı 5 sene hakkında bir kitap yazabilmek için bu ses kayıtlarını aldığı ileri sürülen Patrick Buisson, kayıtları ceketinin cebinde taşıdığı bir diktafon ile yapmış ve Nicolas Sarkozy'nin cumhurbaşkanlığı sarayında yaptığı tüm önemli görüşmeleri kaydetmiş.

 Haberde, 27 Şubat 2011 tarihinde Sarkozy'nin danışmanı Patrick Buisson ile hükümet değişikliğini açıklamak için yapacağı konuşmayı hazırladıkları sırada yaptıkları kayıtta Sarkozy'nin sıkça küfürlü ifadeler kullandığı belirtildi. Haberde yine kayıtlarda, konuşmanın tamamlanması sonrası Nicolas Sarkozy'nin, sarayın bahçesindeki köpekleri işaret ederek, "Şu pis köpeklerin havlamaları yapılan kayıtlarda çıkmadı değil mi?" diye sorduğu, Buisson'un ise "Gazetecilerden mi bahsediyorsunuz ?" diye cevap verdiği fark yazıldı.

Patrick Buisson'un avukatı basına yaptığı açıklamada, yapılan ses kayıt işleminin rutin bir iş olduğu ve yapılan ses kayıtlarının kağıda döküldükten sonra imha edildiğini fakat bir kaç ses kaydının "kötü niyetli kimseler tarafından" müvekkilini karalamak için kullanıldığını belirtti.

Avukat aynı zamanda bu olayı ortaya çıkartan Le Point dergisine tazminat davası açacaklarını duyurdu