Türkiye kökenli milletvekili Tören, iki ay sonra yapılacak genel seçimlerde kozlarının çifte vatandaşlık olacağını açıkladı.

 

Tunus asıllı rapçı şarkıcı Bushido’nun (34) 'sebepsiz stres' anlamına gelen "Stress ohne Grund" adlı şarkısında ölüm tehdidinde bulunduğu ve argo bir kelimeyle ölmesini istediği Hür Demokrat Partisi (FDP) Federal Milletvekili Serkan Tören (41) , Bushido’dan korkmadığını söyledi. Rapçı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu anlatan Türkiye kökenli milletvekili Tören, “Bushido’dan bana zarar gelmez ama onun şarkısını dinleyen bazı hayranlarından bana zarar gelebilir. Bu nedenle tedirginim“ dedi.

 

ÖLÜM TEHDİTLERİ ALIYORUM



FDP’li milletvekili, ölüm tehdidi içeren “
Stress ohne Grund“ isimli şarkının kendisini olumsuz etkilediğini, tanımadığı kişilerden ölüm tehdidi alığını açıkladı. Bushido ile bir sorunu olmadığını vurgulayan Serkan Tören, “Bushido 2011 yılında ülkenin en prestijli ödüllerinden birisi olan Bambi Ödülünü aldı. Ben de Bushido’nun bu ödüle layık olmadığını geri alınması gerektiğini söylemiştim. Zannederim buradan kaynaklanan bir mesele var. Bana Bushido’dan zarar gelmez. Ancak onun hayranlarından gelebilir. Nitekim onlarca ölüm tehdidi içeren mail aldım. Bu bende endişe yarattı“ dedi.

 

EVİ ARANDI

Rapçı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu da hatırlatan Tören, “Çarşamba günü Bushido’nun evi arandı. Olay artık adli kurumlarda. Evinden ne çıkar bilmiyorum. Polis bana koruma isteyip istemediğimi sordu. Bende şu an lazım değil dedim“ diye konuştu.

 

ÇİFTE VATANDAŞLIKTAN YANAYIZ

İki ay sonra Almanya’da genel seçim olacağını, tekrar aday olduğunu ve iddialı olduklarını dile getiren Serkan Tören şunları söyledi: “İki ay sonra Almanya’da seçim olacak. Biz seçimi kazanıp şu anki hükümeti devam ettirmek istiyoruz.  Seçim programımızda bu kez çifte vatandaşlık var. Ben burada doğan çocukların 18 yaşına geldiğinde ’Alman vatandaşlığınamı geçsem, Türk vatandaşımı kalsam’ stresine girmesine karşıyım. Partimde aynı görüşte. Bu nedene hükümette yer alırsak çifte vatandaşlığı masaya koyacağız. Çifte vatandaşlık konusu milyonlarca insanı ilgilendiriyor ve bunu çözmek için elimizden geleni yapacağız.